За по-малко от месец над 65 фирми в България са

...
За по-малко от месец над 65 фирми в България са
Коментари Харесай

Над 65 фирми в България вече произвеждат предпазни материали

За по-малко от месец над 65 компании в България са се приспособили да създават защитни материали в помощ битката с COVID-19. На фокус в производството сега са маски, дезинфектанти, защитни шлемове, защитни очила, ръкавици, медицински консумативи, защитни материали, хранителни добавки, даже и кабина за стерилизация. При по-голямата част от компаниите, това не е главната им активност, а се преориентират в обстановката.
Според доктор Мариана Дамова, основател на Industry Inform, услуга за даване на бизнес информация за България, присъединила неотдавна и папка в помощ на COVID-19, най-бързо се преориентират шивашката промишленост, козметиката и фармацевтичната промишленост. Над 10 български фешън марката оферират защитни маски като фешън аксесоар към тоалетите даже в допълващи се материи и настоящи за сезона цветове. Производител на модерно облекло с бродерии в български национални претекстове стартира да шие и подарява към всеки продукт маска с шевица. Козметичните компании минаха най-бързо към допълнение на продуктовите си линии с дизенфектанти и почистващи препарати, щадящи кожата и унищожаващи вируса.
„ Положителна наклонност е, че рецесията и затруднените интернационалните доставки ще извърнат България и Европа към локалното произвеждане. Това ще помогне и за запазването на част от работните места. Неодстигът на защитни средства в страни като Германия и Австрия дава и благоприятни условия за експорт, когато вътрешните потребности на България бъдат задоволени и рестриктивните мерки за това отпаднат. " - разяснява доктор Дамова.
Дори в браншове, които по никакъв метод не са свързани с защитните средства като офис консумативи и рекламни организации търсят метод да отговорят на новото търсене. Печатници, които регистрират намалели поръчки заради затворени офис-сгради и търговски центрове, започват производството на защитни шлемове, защитни плексигласови стени за банкови офиси и други институции, магазини, фризьорски салони, маски с щемпел, куки за безвредно отваряне на порти и други.
Industry Inform събира и гратис дава данни за всички тези производители за облекчение и бързо намиране на услуги и артикули. Болници се обръщат към директорията на Индустри Инфирм - COVID-19 Help, с цел да потърсят нужните им материали. Информацията в каталога включва контакти, уеб сайтове, действия и предложения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР