За по-малко от една година гимназистка успя да се научи

...
За по-малко от една година гимназистка успя да се научи
Коментари Харесай

Така се прави – наше момиче стана трикратен носител на Международната награда на херцога на Единбург

За по-малко от една година гимназистка съумя да се научи да свири на пиано, да се ориентира в дивата природа и даже завоюва съревнование по диспути.

Оказа се, че мотиватор за зрелостничката Албена Димитрова е присъединяване ѝ в Международната премия на херцога на Единбург, която провокира младите да развиват всевъзможни умения.

Албена бе измежду дванадесетте български възпитаници, които получиха своите златни почетни значки и документи на тържествена гала по време на #Forum2022 в компанията на представители на премията от целия свят, водачи в областта на образованието и бизнеса, както и специфичното наличие на ръководителя на Международната фондация за премията на херцога на Единбург – Н.К.В. принц Едуард, граф на Уесекс.

Церемонията се състоя в румънския град Клуж-Напока на 13 октомври със специфичното наличие и на румънското кралско семейство, показано от Н.К.В. кралица Маргарет и принц Раду, както и в наличието на принца на Люксембург Н. К. В. принц Гийом. Кралските особи поздравиха участниците и им отделиха особено внимание на тържествена вечеря след награждаването.

Ето какво показа самата Албена:

„ Наградата за мен беше едно премеждие, изпълнено с доста страсти, провокации и другарства за цялостен живот. Изключително щастлива съм, че имах опцията да се включа и да завърша и трите равнища. Научих се на толкоз доста нови неща – от това да сготвям, да изсвирвам на пиано, та чак до това да се ориентирам по карта и компас и като цяло да оставам жив в планината, което за мен си беше цяло тестване. Разбира се, научих се да работя в екип (едно от най-важните умения за сполучливо Приключенско пътуване), срещнах се с най-различни хора, като с множеството към този момент сме доста положителни другари, станах много по-уверена в себе си, когато видях, че всички тези старания са си коствали и мога да реализира всичко, което си слага за цел. Награждаванията са част от завършването на всяко равнище. Последното ми награждаване бе за Златно равнище в Румъния, когато имах опцията да беседвам с НКВ Принц Едуард, Кралското семейство на Румъния и НКВ Принц Гийом.

1 of 7

Това естествено не би било допустимо в случай че не бяха моите ментори, супервайзор Валери, който беше с нас на всяко едно Приключенско пътешестване, и моят водач и класен началник Камелия Цанова (мис Ками), която ми помагаше във всяка една стъпка към това да извърша всяка една моя цел. След като получих и последната значка не преставам да надграждам уменията си. Също по този начин, към този момент съм и дипломат на премията в нашето учебно заведение и се надявам от ден на ден деца да се включват в програмата, тъй като това, което получаваш от премията ти остава за цялостен живот и е една прелестна опция за всеки подрастващ. За в бъдеще бих желала да се обуча и за Лидер, с цел да може още повече да предизвиквам младежите да се запишат и в случай че мога да им бъда от изгода, бих била откровено щастлива, тъй като премията в действителност сбъдва фантазии и си заслужава. “

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР