За по-малко от два месеца общинското предприятие „Градски транспорт“във Варна

...
За по-малко от два месеца общинското предприятие „Градски транспорт“във Варна
Коментари Харесай

„Градски транспорт“ във Варна натрупа 2 млн. лева дългове

За по-малко от два месеца общинското дружество „Градски транспорт“във Варна натрупа 2 млн. лв. отговорности, уточни изпълнителният шеф инж. Злати Златев. 10% на 100 от загубите се дължат на огромните поправки и тапи в града, изясни той. 30 на 100 са се вдигнали всички разноски за поддръжка и гориво по отношение на тези преди 10 години.
 %d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82_640x480 На фотографията: Заседание на непрекъснатата комисия по превоз.
Средно по 15-20 минути са закъсненията на рейсовете по отношение на разписанието поради тапите в придвижването, уточни Златев на съвещание на непрекъснатата комисия по превоз към Общински съвет. В момента има изострен недостиг на водачи, търсят се най-малко 30. Въпреки безплатното образование, което предлага сдружението, са се появили единствено двама претенденти. За първи път от 6 години насам на личния състав на предприятието не са изплатени в период задачите заплати, а единствено 80 на 100. В Комисията по превоз постъпиха недоволства, че по 10-те линии с електронен билет по проекта“Интегриран градски транспорт“ валидаторите в множеството рейсове не работят и контрольори късат ново билетче и таксуването излиза на пасажерите двойно.

Също поради тапи, поправки и неспособност да извършват в точния момент услугата от самостоятелния профсъюз на таксиметровите водачи „Авто 94“ желаеха понижаване на различния налог, който се дефинира от Общински съвет, от 690 на 300 лв.. Комисията по превоз, откакто отряза към този момент жълтите коли и отхвърли да им вдигне минималните цени за пробег, в този момент изпрати настояването им за понижаване на налога в комисията по финанси. Срокът за корекцията на данъка е до 31 октомври.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР