За по-малко от час бургазлии се обединиха и събраха необходимата

...
За по-малко от час бургазлии се обединиха и събраха необходимата
Коментари Харесай

Обичан от цял Бургас свещеник е в болница в критично състояние

За по-малко от час бургазлии се сплотиха и събраха нужната кръв за спасяването на живота на отец Петър. Той е прочут на бургаския от храма „ Св. Иван Рилски”, намиращ се на метри от БСУ.

Късно нощес околните му оповестиха в обществените мрежи, че свещеникът е в болница и здравословното му положение е сериозно. За малко време жителите на морския град обаче съумяха да оказват помощ, написа "Флагман ".

Семейството на отеца изрича откровена признателност на всички за тяхната сърдечност, макар натовареността към празниците. Към момента към момента не е ясно какво е положението му.

Името на отец Петър нашумя и към абсурда тази година с църквата в бургаския кв. "Лозово ". От дълги години локалните там събираха пари за поправяне на храма. После през 2016 година се провела работа за Великден след мощното гледище на миряните.
Оттогава съвсем никой не е влизал в храма.

По думите на жителите на квартала, отец Петър отварял църквата единствено в случай че му платят по 10 лева,за да бие камбаната с експлицитната спогодба, че той би трябвало да опее мъртвеца, с цел да получи още 100 лева Според Божия наместник обаче ремонт още не бил подготвен, храмът нямал и акт 16.

И до през днешния ден църквата седи със затворени врати, а хората в Лозово желаят неговото отдръпване, с цел да може различен да бъде назначен различен клисар и да има къде локалните миряни да посрещат празниците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР