За по-малко от 2 минути близо 500 сини палатки бяха

...
За по-малко от 2 минути близо 500 сини палатки бяха
Коментари Харесай

За минути над 500 палатки опънаха бежанци в сърцето на Париж. Стигна се до сблъсъци

За по-малко от 2 минути близо 500 сини палатки бяха разпънати от мигранти в сърцето на Париж. Лагерът се появи на Площадът на републиката. Стигна се до конфликти с полицията, която разпръсна бежанците.
Час след разпънатият лагер униформени започнаха да отстраняват палатките на площада. В някои от тях към момента е имало хора. Бежанците са най-вече от афганистански генезис. Стигна се до приложимост на сълзотворен газ.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен разгласи, че стартира следствие. Хора разгласиха фотоси и видеоклипове в обществените мрежи, на които полицията удря стачкуващи, до момента в който се придвижват, с цел да разчистят площада от палатките на мигрантите, които съгласно полицията са основани без публично позволение, осведомят от международните осведомителни организации.

Миналата седмица покрай Стад дьо Франс бе разчистен незаконен мигрантски лагер. Тогава над 3000 души, най-вече афганистанци, получиха заслон в бежански центрове, само че сред 500 и 1000 души останаха без покрив и започнаха да се скитат по улиците на Париж, осведомят от френското издание “Льо Монд”.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР