За по-малко от 2 г. българите гласуваха 4 пъти за

...
За по-малко от 2 г. българите гласуваха 4 пъти за
Коментари Харесай

Румен Радев: ДПС е партия с опит в парламентаризма и затова е важно да чуя вашата оценка за състоянието на диалога в 48-то НС

За по-малко от 2 година българите гласоподаваха 4 пъти за парламент. Общото сред тези избори е, че гласоподавателите не дадоха доверието си на нито една партия, която да може да ръководи сама. Но не дадоха опция за лесна коалиция. Това сподели президентът Румен Радев на започналите  съвещания с Движение за права и свободи, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" Гражданите чакат техните проблеми да не се отсрочват и да бъдат решавани навреме и дейно. Това значи и постоянно държавно управление, подкрепено от парламентарно болшинство, което да поеме политическата отговорност, да предприеме решителни промени с дълготраен небосвод. В тази връзка бих желал да чуя вашата оценка за положението на разговора в границите на 48-то Народно събрание и хода на договарянията за сформиране на държавно управление. Участвате ли в този разговор, търсите ли другите партии, тъй като Движение за права и свободи е партия с опит в парламентаризма и вие сте директни участници в може би най-дългите договаряния за сформиране на държавно управление. Къде виждате в този момент залогът и идеята, към които може да се сътвори едно стабилно управническо болшинство, което да излъчи държавно управление ", добави президентът.

" Ако продължаваме този цикъл с компликации, вие виждате ли нужда от смяна на самата формула, по какъв начин да се структурират тези държавни управления. Вие издигате концепцията за програмни държавни управления. Как виждате, в случай че се отиде на подобен вид, образуването, само че и разпределението на политическата отговорност ", попита президентът.

Проблемите и работата пред 48-то Народно заседание стоят и те се усложняват, тъй като неналичието на явен времеви небосвод остро слага въпроса за целите за работата на Народното събрание, безапелационен е Радев.

Вашият метод към бюджета също желая да чуя, добави Радев. " Каква гаранция може да се даде, че този бюджет няма да се трансформира в една предизборна платформа с неразбираем излаз “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР