За по-малко от 2 часа парламентът прие на 2 четения

...
За по-малко от 2 часа парламентът прие на 2 четения
Коментари Харесай

Парламентът прие актуализация на бюджета заради F-16

За по-малко от 2 часа Народното събрание одобри на 2 четения актуализацията на бюджета, нужна за покупката на изтребителите F-16. Със 117 " за " гласа, 72 " срещу " и 2 въздържали се при първото гласоподаване и 113 " за ", 72, " срещу " и 2 въздържали се при второто депутатите одобриха поправките в държавните финанси, препоръчани от бюджетната комисия.
Част от тях са и 2,1 милиарда лева, които ще бъдат преведени на военното министерство, с цел да заплати бойните самолети. Цената на договорката е изчислена при планиран валутен курс на лв. по отношение на щатския $ 1,75 лв. за $.
Начинът на заплащане на самолетите планува избраната цена, посочена в интернационалните контракти с държавното управление на Съединени американски щати, да се подава напълно в къс период след тяхното сключване по сметка на федералното държавно управление, като сумите по договорите ще бъдат обособени по обособена сметка, предопределена за програмата за задгранични продажби за военни цели (FMS) на България. Това е втората точка, обвързвана със договорката за закупуване на F-16.
Народните представители към този момент ратифицираха 4 контракта за закупуване на самолетите. Предстои Народното събрание да се занимае и с рамковото съглашение.
Опозицията упрекна ръководещите, че водят страната към неуспех и банкрут.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР