За по-лека присъда настоя защитата на Алекс Димов, прегазил през

...
За по-лека присъда настоя защитата на Алекс Димов, прегазил през
Коментари Харесай

Шофьор, блъснал и убил две жени в Карнобат, настоява за по-лека присъда

За по-лека присъда настоя отбраната на Алекс Димов, прегазил през 2018 година две дами върху тротоар в Карнобат.

Според юриста му Димитър Марковски 5-годишната присъда на Окръжния съд в Бургас би трябвало да се редуцира.

Държавното обвиняване отхвърли като дискриминационно изказванието с искане за по-малка присъда, защото жертвите са възрастни дами.

Апелативният съд също отхвърли да пусне от ареста килъра на Милен Цветков

В жалбата на подсъдимия Алекс Димов, която прегледа през днешния ден Бургаският апелативен съд се показва, че решението от осем години без право да ръководи транспортно средство е безпричинно, както и присъдата на Окръжния съд. Защитникът на Димов дефинира, че тя би трябвало да е сред две години и половина и четири, смекчаващо виновността събитие са неравностите по пътя, повлияли за пътния случай, макар двойно по-високата скорост, с която е карал подсъдимия в обитаемото място, а е получил шофьорската си брошура 20 дни по-рано.

Според юрист Димитър Марковски, би трябвало да се има поради и напредналата възраст на блъснатите и починали дами, което от държавното обвиняване беше изтълкувано като дискриминационно изказване. Адвокат Светослав Славов уточни, че пътният случай може да се одобри за екзекуция. Решението на съда се чака в законоустановения период, оповестява БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР