За Петролната и газова асоциация въпроса с БАЦИС е изцяло

...
За Петролната и газова асоциация въпроса с БАЦИС е изцяло
Коментари Харесай

Андрей Делчев: Темата за БАЦИС е изцяло неполитически въпрос, той е бизнес въпрос


За Петролната и газова асоциация въпроса с БАЦИС е напълно неполитически въпрос, той е бизнес въпрос, т.е. борбите, които текат в Народното събрание не ни засягат. Засягат ни единствено като жители. Това изясни в изявление за предаването " Нещо повече " на стратегия " Хоризонт " Андрей Делчев , изпълнителен шеф на Българската петролна и газова асоциация:

Ние като бизнес асоциация не поддържаме нито едната, нито другата теза, обвързвана с БАЦИС. Изложили сме някакви причини преди 3-4 години, откогато е основана системата БАЦИС имаме оферти по нея. Ще се радваме всичко да се почисти и системата да работи съвършено.

Още през 2012 година, когато посредством социална поръчка е предоставено разработване на системата, част от функционалностите не работеха, за което уведомихме Агенция " Митници “, добави още Делчев:

През 2015 година, откакто неведнъж сме се срещали с сътрудниците от Агенция " Митници “, установихме, че има благоприятни условия да изчезват записи и да се манипулира системата, по тази причина сигнализирахме основния прокурор. Ако системата не работи и има пропуски и по някаква причина те не се отстраняват, евентуално някое длъжностно лице не си прави работата.

Пробивът в една такава система, каквато е БАЦИС, няма по какъв начин да става без вътрешни хора или на някакво ниско равнище на действеност, означи пред " Хоризонт " енергийният специалист Васко Начев :  Васко Начев

Говори се, че всички влизали с една и съща ключова дума, а това звучи извънредно несериозно. Дори в една елементарна складова стратегия, която има един едноличен търговец, има някакви права на достъп и равнище на надзор.
Цялото изявление с Андрей Делчев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР