За пети пореден път утре, 29 май, ще се проведе

...
За пети пореден път утре, 29 май, ще се проведе
Коментари Харесай

Химиците на ПУ организират семинар за иновативен анализ

За пети следващ път на следващия ден, 29 май, ще се организира семинар с интернационално присъединяване – взаимна самодейност на Химическия факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ и компания „ АСМ2 “. Събитието е подкрепено от Фонд „ Научни проучвания “ на ПУ по план ЧФ18 ХФ002 и ще се организира в 6-а публика на Ректората на ПУ „ Паисий Хилендарски “ на ул. „ Цар Асен “ №24. Началният час е 9:15 ч.

Тази година семинарът е озаглавен „ Околна среда, медицина, наноматериали – новаторски способи за пробоподготовка и разбор “. Това са „ горещи “ научни и научно-приложни посоки, по които работят химиците от ПУ, учени от медицинските университети, софтуерни центрове и научни институти, описа деканът на Химическия факултет доцент доктор Веселин Кметов.

Той акцентира, че необикновен интерес съставляват тематиките, касаещи персонализираната медицина и охарактеризирането на наноматериали. Семинарът ще събере над 100 участници, като още веднъж ще срещне университетски представители, специалисти от изпитвателни лаборатории и държавни организации със експерти от високотехнологичните компании Thermo Scientific и Milestone – международни водачи в производството на инструментариум за химичен и био-химичен разбор. Фирма „ АСМ2 “ е формален представител на Thermo Scientific за България.

В програмата са включени задгранични лектори от Чехия, Италия и Холандия, както и преподаватели от Медицинския университет в София и Химическия факултет на ПУ „ Паисий Хилендарски “. В постерна сесия от 15:30 ч. в двора на Ректората ще бъдат изложени и научни разработки с присъединяване на млади учени, докторанти и студенти.

По традиция, със специфични награди обезпечени от компаниите, ще бъдат отличени три работи от постерната сесия. Наградите ще бъдат връчени по време на формалното закриване на събитието в 17:00 ч.

„ Радостно е, че този взаимен семинар се утвърди като извънредно потребен и ефикасен конгрес. Той способства за развиването на химичната просвета и затвърждава престижа на Химическия факултет като академична институция, разрастваща образование, просвета, нововъведения и взаимноизгодно партньорство с бизнеса.

Тази година форумът включва и тематичното направление за наноматериали, по което Химическият факултет има финансиран от Националния фонд „ Научни проучвания “ на МОН теоретичен план - ДН 19/9 2017 INISA (Investigation of Nano-sized materials by Innovative Spectrochemical Analysis). С изключително удовлетворение следя и разширяващото се присъединяване на студенти в интензивностите на събитието “, съобщи деканът на Химическия факултет доцент доктор Веселин Кметов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР