За пети път се провежда специализиран базар за ръчно изработени

...
За пети път се провежда специализиран базар за ръчно изработени
Коментари Харесай

Автори показаха ръчно изработени бижута, всяко със своя история

За пети път се организира профилиран базар за ръчно направени бижута и аксесоари „ На горния рафт “. Сред участниците има и щанд от районен съд Македония, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В базара, който за трета поредна година се организира във Военния клуб, вземат участие 36 създатели с неповторими изработки, описа за БГНЕС един от уредниците на базара Милена Илийчкова. Представени са бижута от керамика порцелан, сребро, глина, смола, дърво, мъниста, текстил.

Уникалното на базара е, че не са от вида на магазини и галерии. Всеки може да се срещне очи в очи с създателите, да чуе тяхната история, която се крие зад всеки един подробност. Може да се опитва без терзания, твърди Милена.

Тази година за първи път базарът е имал и пролетно издание. Все още не е решено дали идната пролет ще се прави базар. Намерението на създателите е да демонстрират два пъти годишно трендовете в изработките.

Сред участниците е и Марина от Струга, районен съд Македония. Разказва, че бизнесът се развива от 4 души. От 7 години са дружно и решили за първи път да покажат продукцията в България. Екипът създава украшения, торби и кожени аксесоари. Решили да покажат единствено накитите в София.

Клиентите им са най-различни. Сред тях има такива, които идват непосредствено с концепциите си. Преди години главно създателите употребявали мъниста. Впоследствие минали на глина и смола, описа Марина. „ Напоследък бижутата ги създаваме и с дърво. Изработваме накитите ръчно и ги полираме със смола. Торбите ги вършим от кепер и кожа “.

Запитана от кое място черпи хрумвания авторката споделя, че доста постоянно и хрумват по време на срещи с сътрудници по изложби. Най-честите клиенти са дами сред 20-35 години. Не са необичайност и дами на 60-75 години. „ След като се усещат млади – купуват “, споделя с усмивка авторката на бижутата.

Досега с изключение на в Македония и България, щандът на Марина е показван и в Холандия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР