За пети път Бургас участва в международната платформа Европейска нощ

...
За пети път Бургас участва в международната платформа Европейска нощ
Коментари Харесай

Бургас става част от театралното събитие „Нощ на театрите”

За пети път Бургас взе участие в интернационалната платформа Европейска нощ на театрите. Тази година посланието на културната демонстрация, която ще се организира на 16 ноември, е „ Ти променяш играта. Играта трансформира теб “.
В нея ще вземат участие артистите от Държавен куклен спектакъл и Национално учебно заведение за музикално и театрално изкуство „ проф. Панчо Владигеров ”.
Спектакъл на Държавен куклен спектакъл „ Мечо Пух “ дава начало на събитието. Представлението ще се играе от 11 часа. Този театър е с билети, до момента в който идната демонстрация на театъра, която е от 17.00 часа и се назовава „ Парченцето “ е с вход свободен за публиката.
В същия час в Национално учебно заведение за музикално и театрално изкуство „ проф. Панчо Владигеров “ ще бъде открита изложбата „ Рисуваме спектакъл “. Отново там нощта на театрите ще продължи със спектаклите „ Душата ти магьосница “, „ Далеч усмихва се морето “, „ Изгубени в звездите “ и пърформънса „ Смяна на играта “.
Във всички представления вземат участие възпитаници от разнообразни специалности на националното учебно заведение.
С присъединяване си в „ Нощ на театрите “, Бургас става един от 18-те града в България, които признават театралното изкуство за едно от най-любимите на публиката. Проявата дава опция да се привлекат повече младежи в театралните зали.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР