За пети ден граждани излязоха на протест в центъра на

...
За пети ден граждани излязоха на протест в центъра на
Коментари Харесай

Ден 5: Протести срещу правителството, Гешев и овладяната държава

За пети ден жители излязоха на митинг в центъра на София против олигархичния модел на ръководство на страната и с искане за оставките на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.
Още към 17 часа хората започнаха да се събират на площада пред президентството, откъдето всекидневно потеглят протестните шествия.

В 18 часа протестиращи се събраха пред постройката на Министерство на вътрешните работи с искане за оставката на вътрешния министър Младен Маринов поради полицейското принуждение на петъчния митинг и държанието на полицията в събота по време на протестната акция в парк " Росенец ", когато чиновниците на реда осигуряваха достъп единствено на симпатизанти на Движение за права и свободи, само че не и на протестиращите, отиващи “на плаж “. “Това сътвори риск от етническо напрежение и се видя, че министър председателят не може да уволви шефа на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи. “, сподели съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Той напомни, че шефът на бургаската полиция Радослав Сотиров преди този момент на друга служба е ескортирал като полицейски чиновник рейда на ЧСИ-та против ТВ7 при “развода “ сред Цветан Василев и Делян Пеевски, когато Пеевски изпрати полиция на частни правосъдни реализатори да закриват малкия екран. Той уточни, че тогава Сотиров е бил уволнен и по-късно назначен в Бургас, а в този момент министър председателят не може да го уволни. Според Иванов Сотиров е персонален обслужващ личен състав на Пеевски и актуалната обстановка потвърждава, че Министерство на вътрешните работи се ръководи “на ръчно “ от него.



Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР