За пета поредна година в Русе ще се проведе националната

...
За пета поредна година в Русе ще се проведе националната
Коментари Харесай

Любознателни деца от Русе ще участват в кампанията „Стара хартия за нова книга“

За пета поредна година в Русе ще се организира националната самодейност „ Стара хартия за нова книга “. На 28 септември на пл. „ Свобода “ сред 10 и 13 ч. всяко дете, което докара възрастен компаньон с най-малко 5 кг остаряла хартия за преработване, ще получи нова детска книга по желание както и дарове от сътрудниците на празника. Организаторите от „ ЕКОПАК България “ АД и Книжен център „ Гринуич “ припомнят, че колкото повече остаряла хартия съберат децата, толкоз повече дървета ще спасят от изсичане. „ Стара хартия за нова книга “ се организира с поддръжката на Община Русе и Регионалната библиотека „ Любен Каравелов “.
Всеки, извършил изискването да донесе 5 кг остаряла хартия за преработване, ще може да получи единствено една книга, само че не повече. Децата, донесли спомагателни 5 кг хартия, ще получат втора брошура на екотематика – едно от двете специфични издания „ ЕКОПАК България “: „ Грийн тийн “ и „ Ти можеш да спасиш планетата “. Така в границите на празничния ден децата могат да получат най-вече две книги.
Всяка акция протича под знака на специфичен книжовен амулет от известна детска брошура. През 2019 година малчуганите ще се забавляват с детективите Агата и Лари – героите от обичаната поредност на Стийв Стивънсън. Освен доста песни, танци, спектакъл и игри с награди, интерактивна книга с исполински размери ще даде опция на децата да се трансфорат в нейни приказни герои.
На сцената ще забележим гениите от Общински детски център за просвета и изкуство – Русе: тамбурашки оркестър „ Русе “, фолклорен танцов отбор „ Здравец “, детско-юношески танцов отбор „ Зорница “, солисти от Школата за национално пеене, Клуб по спортни танци, групировка за съвременен балет „ Мираж “, балетно студио „ АРТ ДЕНС КЛАСИК “ и солистите от ДВГ „ Слънце “.
На празника децата ще бъдат снимани от формалния фотограф на събитието. Снимките ще бъдат употребявани единствено за задачите на акцията и ще бъдат оповестени във фейсбук страницата на „ Стара хартия за нова книга “, като част ще се изпратят до медиите. Всеки, който има възражения по отношение на фотозаснемането, може да се обърне към уредниците по време на събитието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР