За пета поредна година в гр. Варна ще се проведе

...
За пета поредна година в гр. Варна ще се проведе
Коментари Харесай

Варна ще бъде арена на най-добрите джагисти в света

За пета поредна година в гр. Варна ще се организира интернационален професионален шампионат по футбол на маса "ДЖА–РА ", част от календара на Световната федерация по футбол на маса (ITSF).

Жителите и гостите на града ще могат да следят футбол на маса на професионално равнище с вход свободен.

Всички смелчаци са положителни пристигнали да премерят сили с едни от най-хубавите играчи от България и света след предварителна регистрация. Турнирът ще се организира на 6, 7 и 8 Август в бар “Seacrets” на плажната алея в гр. Варна. Състезателите ще мерят сили в 9 разнообразни категории - мъже, дами, деца и сеньори - единици, типичен и смесени двойки.

Организатор е варненският състезателен клуб по футбол на маса “Джа-Ра” (съкратено от "Джага Развитие "), който е основан през 2007 година и от този момент е член на БФФМ и ITSF. Основните му цели са развиването на футбола на маса посредством образование, основаване на спортни бази и образуване на мероприятия. Ja-Ra разполага с тим от 10 играчи, 1 треньор и административен екип от 3 индивида.

Всички членове са дейни доброволци. Организацията взе участие интензивно в региона на младежта, спорта и свободното време посредством съдействие с бизнес, спортни клубове, Неправителствени организации, просветителни институции, медии и актьори.

В тазгодишния шампионат клубът ще показа 12 състезателя в дисциплини - мъже, дами. Дебют ще създадат и младежкия тим на клуба - единици и двойки, които клубът е подготвил на високо професионално равнище и е упражнявал цяла година по взаимен план “Джагистика за подрастващи”, финансиран от Европейски корпус за взаимност.

Подготвянето на такова огромно събитие е авторитет и наслаждение за членовете на клуба. Екипът от Джа-Ра е формиран най-вече от младежи под 30 година, с упоритости за разпространение и развиване на спорта, развиване на персоналните качества и умения.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР