За пета поредна година управителят на фирма „Чомстил“ Стилян Чомаковски

...
За пета поредна година управителят на фирма „Чомстил“ Стилян Чомаковски
Коментари Харесай

Стилян Чомаковски за поредна година подкрепи храмовия празник в село Търнава /снимки/

За пета поредна година шефът на компания „ Чомстил “ Стилян Чомаковски поддържа храмовия празник в село Търнава, видя BulNews.bg.
Приготовленията за огромното тържество са почнали още от през вчерашния ден благодарение на кулинарния занаятчия Иван Звездев. Днес още от сутринта в центъра на селото се извиват любопитни тълпи пред казаните с курбан супа и апетитна лютика. В подготовката на храмовия празник интензивно се включват хора от пенсионерския клуб и ловната дружинка, а приготвянето на десертите е оставено в ръцете на 8 деца от прогимназията в селото. Всички, приготвящи вкусната храна, бяха облечени със особено направени престилки, които Чомаковски е поръчал за празника. За гостите и жителите на селото бяха приготвени над 750 порции с вкусни ястия, като всеки можеше да опита от осем типа самун, след които с лимец, троянски самун и самун с жива закваска. Така Чомаковски се пробва да възпитава децата от селото и да ги учи на здравословно хранене. Освен възпитанието към вярното хранене, той не престава да им повтаря да имат вяра в Бога и да вървят на черква.
Освен към вкусотиите, хората се тълпяха и в храма „ Св. ап. и ев. Лука “, където врачанският митрополит дядо Григорий отслужи литургия за здраве, шанс и благополучие. По време на службата през храма минаха всички деца от селото, които възпламениха по свещичка за здраве и шанс, след което в молебена се включиха поданици и посетители на Търнава.
От рано на площада хората бяха веселени от беленската духова музика „ Козар “. Празненството бе почетено от шефът на Директива за птиците РАО Дилян Петров, народните представители Слави Нецов и Красен Кръстев, известният аграрни производител Светла Стоянова, която е собственичка на компания „ Хелга “, Ценко Чоков и брачната половинка му, Иво Цветков, Габриела Раловска и доста други локални предприемачи.
„ Важното е децата да имат религия в Бога. Ние се опитваме да ги възпитаваме в това. За разлика от доста други села, в нашето има две работещи учебни заведения – начално и прогимназия “, означи Чомаковски.
Той е обезпечил всичко за празника самичък, с цел да радва хората и децата в селото. Чомаковски е възродил традицията преди 5 години и с всяка минала година празникът става все по-голям.
Преди 7 години Чомаковски почнал да възвръща самичък храма в селото, като във всеки един подробност е вложил доста труд и старания. За изографисването предприемачът е намерил най-хубавия иконописец - Мирослав Асенов.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР