За пета поредна година Софийска филхармония и Столична община превръщат

...
За пета поредна година Софийска филхармония и Столична община превръщат
Коментари Харесай

Софийската филхармония представя цикъл от концерти в двореца Врана

За пета поредна година Софийска филхармония и Столична община трансформират зеления парк на двореца Врана в сцена за феновете на класическото изкуство от 11 до 15 юли. Програмата ще включва както нови тълкования на кино музика, българската фолклорна музика, по този начин и мелодии от всички краища на света. Организаторите са планували и стратегия за най-малките посетители на събитието.

" Споделете музиката " се открива на 11 юли с фотоизложбата " 90 години Софийска филхармония " и концерта " James Bond Live in Concert ". Диригент е маестро Найден Тодоров, а специфични посетители ще са вокалистите Милица Гладнишка, Криста, Рут Колева, Ягода Тренева.

Посланието на втората концертна вечер е " мир и обич ", което ще бъде предадено от музикантите от Quatro quartet. Тогава ще бъдат показани произведения като " Руски танц " на Чайковки, " Валс на куклите " на Шостакович във вид за струнни принадлежности, кино музика от " Усещане за жена " и " Списъкът на Шиндлер ".

 Софийската филхармония показва цикъл от концерти в двореца Врана
© Софийска филхармония

Изпълненията ще включва тълкования на мелодии от всички краища на света, в това число Индия и Пакистан. Специално място е отредено на българската фолклорна музика. В концерта вземат участие кавалджията Недялко Недялков, певицата Вера Гиргинова, перкусионистът Стоян Янкулов – Стунджи, кларинетистът Борислав Йоцов, гост-вокалисти са Нели Рангелова и Сайра Алтаф от Пакистан.

Програмата на 13 юли е отдадена на споделяме музиката с нейните най-малки фенове. В програмата ще вземат учатие Юлиан Вергов, Ангел Ковачев и Илиана Коджабашева. Диригент е Павел Златаров.

" Музика под звездите " е името на концерта, който ще се състои на 14 юли. Акцентът в програмата ще е селекция от известни творби от мюзикъли ще е акцентът в програмата, изненадата ще пристигна от интерпретациите на три емблематични български фолклорни творби. Красивите гласове на дамската групировка " Bella Voce " и вокален отбор " Славяни " ще показват фрагменти от мюзикълите " Уестсайдска история ", " Цигулар на покрива ", " Фантомът от операта ", операта " Дон Жуан " и други

Последната вечер в програмата на " Споделете музикат " включва интродукция към операта " Сицилиански вечерни " на Верди, Симфония №4 " Италианска " на Менделсон, Увертюра 1812 на Чайковски и Концерт за китара и оркестър " Аранхуес " на Родриго. Диригент в Крис МакКракен от Англия, а гост-солист е китарист Кристиян Райхер от Германия.

Оганизаторите са обезпечили паркоместа за гостите, както и два спомагателни рейса, които ще изчакват до края на концертите. Билетите за концертите от цикъла " Споделете музиката " към този момент са в продажба
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР