За пета поредна година ще се проведе програмата за растеж

...
За пета поредна година ще се проведе програмата за растеж
Коментари Харесай

Отваря приемът за програмата на Endeavor – Dare to Scale 2023

За пета поредна година ще се организира програмата за напредък на Endeavor – Dare to Scale (D2S). От през днешния ден, 10 април 2023 година, платформата е отворена, като всички компании, които имат оборот над 200 000 лева за миналата година и са с до 150 чиновници, могат да аплайват за присъединяване на
Крайният период за подаване на кандидатурите е 30 април 2023 година Програмата се провежда от българския офис на световната предприемаческа мрежа Endeavor с главен сътрудник Пощенска банка, с поддръжката на Софтуер Груп, Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНСМП), Европейската банка за възобновяване и развиване (EBRD), както и с финансов сътрудник SeedBlink.
В програмата могат да вземат участие компании, които към този момент имат потвърден артикул или услуга на пазара, от всички сфери на стопанската система и от всички райони в България. Предприемачите, които са декларирали интерес за присъединяване и са попълнили апликационната форма, ще преминат през селекционен развой, в който екипът на Dare to Scale, ментори и бизнес водачи от мрежата на Endeavor ще изберат финалните участници. Подобно на предходната година едно от местата в програмата е планувано за организация/ компания разрастваща своята активност в интерес на обществото.
До момента в предходните издания на Dare to Scale присъединяване взеха над 80 бизнесмени от 43 компании, като 7 от тях получиха финансиране в общ размер на над 3 млн. лв. след присъединяване си в програмата. През 2022 година с фирмите работиха 40 ментори и се организираха образования и срещи в общо над 140 часа. Две от фирмите получиха финансиранe от D2S алумни участник и бяха образувани стратегически партньорства сред обособените компании. Сред водещите лектори на уъркшопите бяха
Васил Терзиев (партньор във фонда Eleven), Светозар Георгиев (съосновател на Телерик Академия и инкубатора Campus X), Винс Гайдарджиев (основател на Alcatraz.ai), Христо Христов (изпълнителен шеф на Дарик радио) ), Филип Попов (директор ръководство „ Банкиране дребен бизнес “ в Пощенска банка) и други Подробна информация за програмата е налична Dare to Scale ще се организира в София и ще е с дълготрайност от четири месеца – от м. септември до м. декември 2023 година Основателите на фирмите ще имат опция да вземат участие в профилирани образования в основни за развиването на всеки скалиращ бизнес области: ръководство на организацията, маркетинг и продажби, бизнес обмисляне и набиране на капитал. Всяка компания ще има достъп до локалната менторска мрежа на Endeavor, чиито ментори ще подкрепят създателите със своята предприемаческа експертиза. Освен тях, съдружници и шефове от консултантската компания PwC България за втора година ще работят самостоятелно с всички участници. Те ще организират регулярни наставнически срещи, като посредством богатия си опит и експертиза ще оказват помощ на бизнесмените в превъзмогването на основни провокации и развиването на опциите в техния бизнес. Участниците ще могат да се включат в събития, по време на които да се срещнат и да обменят опит с основите фигури в предприемаческата екосистема. Програмата ще завърши с финалното събитие Demo Day, по време на което фирмите ще презентират бизнесите си пред жури от одобрени бизнес водачи.

Момчил Василев, изпълнителен шеф на Ендевър България:

„ Щастливи и горди сме, че програмата Dare to Scale към този момент за пета поредна година е значима част от предприемаческата екосистема в България. Вярваме, че и тази година ще подберем нова кохорта от вдъхновяващи и амбициозни бизнесмени, които със своя бизнес трансформират освен икономическата среда у нас, само че и образа на обществото ни. На база на образованията, менторските сесии и събитията в програмата, задачата ни е да надградим техните познания и да ги подготвим да мащабират бизнеса си на нови висоти, даже оттатък такива, за които те са си представяли. Радваме се, че разполагаме с ресурсите, опита и менторската мрежа, с помощта на които да дадем подтик на стартъпите в напреднала фаза на своето развиване по пътя на техния напредък “.

Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф и ръководител на Управителния съвет на Пощенска
банка:
„ За пета поредна година споделяме удовлетворението да бъдем част от Dare to scale – един план с амбициозни цели и действителни достижения. Програмата е безапелационно доказателство за силата на предприемаческото начало и за умеенето да трансформираме тази сила в измерими резултати. След четири сполучливи издания още по-категорично оценяваме капацитета на младите компании, които основават стойност за стопанската система, тъй като можем да проследим тяхното впечатляващо развиване и да ги насърчим със своя опит и самочувствието на новатори. Вярваме, че това е формулата на сполучливата синергия в екосистемата и това ни стимулира да влагаме в този модел, който отразява визията ни за взаимна съгласуваност и напредък “.
За Endeavor:
Endeavor е интернационална неправителствена организация с офиси в 40 местоположения, подпомагаща бизнесмени с огромни хрумвания и бизнеси да се разраснат бързо в интернационален мащаб. Предприемачите, част от Endeavor, имат капацитета да трансформират страните си и света – те могат да бъдат основен фактор за дълготраен стопански напредък, основаване на работни места и нововъведения. Endeavor дава на селектираните бизнесмени достъп до пазари, капитал и гений в мрежата си от над 4 000 ментори и вложители на международно равнище. В България Endeavor стартира своята активност през юли 2015 година за да разшири наличието на организацията в Европа. Към момента българският офис е подкрепил 100+ бизнесмени от 50+ компании в три стратегии – Endeavor Global Program, Regional Support Program и Dare to Scale. Тези бизнесмени са основали над 2 300 работни места и са генерирали доходи от 320 млн. лв. за миналата година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР