За пета поредна година Министерството на младежта и спорта, Българският

...
За пета поредна година Министерството на младежта и спорта, Българският
Коментари Харесай

БСТ осигурява 1190 футболни топки за отборите от Първа лига

За пета поредна година Министерството на младежта и спорта, Българският състезателен тотализатор и Българският футболен съюз поддържаха футболните клубове от Първа лига. Изпълнителният шеф на БСТ Любомир Петров и и.д. президент на БФС Михаил Касабов подписаха спонсорски контракт на стойност 200 000 лева, с който ще бъдат закупени общо 1296 футболни топки. С тях ще се играят мачовете от новия сезон 2020/2021.

От началото на шампионата ще бъде употребена формалната топка, с която трябваше да се играят мачовете на Европейското състезание по футбол, отсрочено поради пандемията от ковид. След оповестена от БФС социална поръчка, извоювана от компанията с най-хубаво предложение, бяха обезпечени 1296 броя Adidas Uniforia Euro 2020. Те ще бъдат предоставени на футболните клубове и треньорската школа на БФС в идващите дни. Получени бяха 4 предложения. Изборът бе изработен от техническия комитет на БФС, който се ръководи от техническия шеф на централата проф. Лъчезар Димитров, а в състава му влизат националните селекционери Георги Дерменджиев и Александър Димитров, наставникът на " Ботев " Пловдив Ферарио Спасов и спортно-техническият шеф на " Локомотив " Пловдив Георги Иванов.
 Снимка 489253
Източник:

Всеки отбор от елита ще получи по 85 топки, брандирани с логата на тотализатора и Първа лига, а 106 ще бъдат употребявани в треньорската школа към футболната централа. В съпоставяне с предходната година на тимовете ще бъдат предоставени по 25 топки повече.

Министър Кралев посочи, че задачата на тази помощ към тимовете е те да бъдат сложени при равни условия в течение на новия футболен сезон. Той изрази убеденост, че това е една от предпоставките за завладяващи мачове в Първа лига. Красен Кралев е безапелационен, че съдействието сред ММС, БСТ и БФС в тази тенденция е ползотворно.

Любомир Петров изрази задоволството си, че продължава положителното партньорство сред спортния тотализатор и футболния съюз. Той посочи, че БСТ ще получи площи за реклама по време на мачовете от шампионата.

От името на клубовете президентът на БФС Михаил Касабов благодари на министър Кралев и на изпълнителния шеф на БСТ Любомир Петров за поддръжката, която оказват на футбола в България.
 Снимка 489254
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР