За пета поредна година, местността „Валога“, край врачанското село Оходен,

...
За пета поредна година, местността „Валога“, край врачанското село Оходен,
Коментари Харесай

Откриха петото издание на Фестивала за древни култури Слънцето на Тодорка край Оходен /снимки/

За пета поредна година, местността „ Валога “, край врачанското село Оходен, се трансформира в сцена на античните култури. Фестивалът „ Слънцето на Тодорка “ притегли стотици поданици и посетители на Враца, имащи интерес към античното минало на района. На формалното разкриване на арт-форума участва секретарят на Община Враца Нина Дакева, която връчи на уредниците приветствен адрес от името на кмета Калин Каменов.
Преди началото на церемонията бе показан античен обред, изпълнен от надарените артисти на театрална група „ ТЕМП “ към Младежкия дом в града. Програмата продължи с осъществяване на самодейци от Народно читалище „ Пробуда – 2012 “ – с. Оходен и проява на Клуб по китайски бойни изкуства – Враца.
В рамките на фестивалната вечер ще се организира приключенската игра „ Пътя на Слънцето “ – втора част – „ Първи съвет на жреците “. Организаторите на фестивала за антични култури са подготвили богата и тематична стратегия за посетителите на форума. В идващите дни ще бъдат проведени пробни работилници за керамика, антични възли и плетиво и коване на монети. Всяка вечер, под надпис „ Нощ край Скът “, на откритите подиуми ще се показват креативен обединения от Северозападна България. По време на артистичното събитие ще бъдат извършени кръгли маси, с присъединяване на археолози от цялата страна.
На откриването на събитието участваха още: националният представител Красимир Богданов, общински съветници, кметове на обитаеми места, поданици и посетители на Враца.
Петото издание на Фестивал за антични култури „ Слънцето на Тодорка “ се провежда от Младежкия дом и Регионален исторически музей - Враца, с поддръжката на Община Враца и сдружението "Благотворни другари ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР