За пета поредна година курортният комплекс Албена ще бъде домакин

...
За пета поредна година курортният комплекс Албена ще бъде домакин
Коментари Харесай

„Училище за здраве“ за пета поредна година в Албена

За пета поредна година курортният комплекс Албена ще бъде хазаин на „ Училище за здраве ". То стартира през днешния ден и ще продължи до 6-ти септември. Негови уредници са Българското съдружие за изследване на затлъстяването, Българската академия на науките и управлението на курорта. Целта е учебното заведение в черноморския ни курорт да се популяризира и в други елементи на страната, оповестява БНР.

По време на „ Училището за здраве " родителите и техните деца ще преминат образование за правилата на здравословния метод на живот, уравновесеното хранене и физическата интензивност. На всички участници ще бъдат направени измервания на телесна маса, риска от сърдечно-съдови болести и захарен диабет вид II.

България е на пето място в Европа по детско затлъстяване. Тревожна остава наклонността децата ни да употребяват прекалено захарни произведения и питиета, готварска сол, както постоянно да употребяват алкохол преди пълноправие.

Една от задачите на „ Училището за здраве " в черноморския ни курорт е то да се популяризира и в други градове в страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР