За пета поредна година една от най-успешните инициативи на Съвета

...
За пета поредна година една от най-успешните инициативи на Съвета
Коментари Харесай

Започва кандидатстването за петото издание на Лидерска академия на Съвета на жените в бизнеса в България

За пета поредна година една от най-успешните начинания на Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ) – Лидерска академия, ще даде опция на дами притежатели на дребен и междинен бизнес и заемащи междинни мениджърски позиции да преминат през високопрофесионалната обучителна стратегия.

Всички искащи могат да аплайват за присъединяване в самодейността на www.womeninbusiness.bg, като изпратят автобиография и мотивационно писмо  до 15 юли 2018 година  40-те дами, които ще образуват випуск 2018/2019 година ще бъдат избрани  след деликатен асортимент, професионално подсилен от дирекция „ Човешки запаси ” на ЧЕЗ.

Тази година акцентът e върху присъединяване на дами бизнесмени от дребен и междинен бизнес с мотивация за рационализиране и принос за развиването на бизнеса. Програмата е ориентирана и към мениджъри на приблизително управническо равнище с готовност за развиване на лидерски качества, отвореност към опита и учене, както и осъзнаване на качествата и създаване на самочувствие за израстване на лидерски позиции.

Лидерската академия започва през 2014 година като стратегия за образование в лидерски умения, ориентирана към професионалното развиване и израстване на дами на междинни мениджърски позиции или със независим бизнес. От началото досега 170 дами са приключили сполучливо програмата.

Инициативата се организира под патронажа на кмета на Столична община – госпожа Йорданка Фандъкова. Обучението се финансира от компании-членки на Съвета и е изцяло гратис за участниците.

Проектът се осъществя в осъществяване на един от главните цели на Съвета – да предизвиква професионалното развиване на дамите, осигурявайки им благоприятни условия за качествено образование, надграждащо техните професионални пълномощия.  Модулите  от програмата на Академията, водени от професионални обучители на УниКредит Булбанк, SAP, Хюлет Пакард Ентърпрайс, „ Престиж-96″ и Хил Интернешънъл България,  са интерактивни и на практика ориентирани към построяването и развиването на така наречен меки умения на участниците – насърчаване на лидерските умения, предизвикват инициативността и предприемаческия дух на актуалната жена за вдишване на по-големи отговорности и по-успешна реализация в специалността.

„ Лидерската академия се наложи като сполучлив модел на образование, ползата към който продължава да нараства с всяка минала година. Това е разследване освен на разнообразната и на практика ориентирана стратегия, която всяка година се стремим да допълваме с нови модули, само че и с помощта на сполучливата реализация и отличните мнения на дамите от предходните випуски на Академията ”, споделя доктор инж. Боряна Манолова – ръководител на Съвета на дамите в бизнеса в България и основен изпълнителен шеф на Siemens България.

В  шестмесечното образование, което ще стартира през септември 2018 г., се включват и членове на Съвета на дамите в бизнеса, които споделят ценни познания и опит от своята практика като топ мениджъри на някои от най-големите компании в България.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР