За пета поредна година една от най-големите конференции в Югоизточна

...
За пета поредна година една от най-големите конференции в Югоизточна
Коментари Харесай

Варна утвърди своето място на иновационен хъб с петото издание на конференцията Innowave Summit 2019

За пета поредна година една от най-големите конференции в Югоизточна Европа за нововъведения, технологии и цифровизация се организира в морската столица на България - Варна. Innowave Summit 2019 събра над 4000 гости, като 70% от тях бяха C-level мениджъри, CEO-та и представители на компании от България и Европа. Конференцията се организира на 18 и 19 октомври в Двореца на културата и спорта с поддръжката на Община Варна.

През двата дни на събитието на сцената излязоха лектори от Съединени американски щати, Канада, Обединеното Кралство, Люксенбург, Полша, Румъния, Испания, Австралия, България, Индия и други. По време на конференцията се организира стадий от надпреварата Startup World Cup, което притегли над 2000 кадидатури. Класираха се 16 от тях, които имаха опцията да презентират на сцената пред жури, формирано от водачи в областта на акселераторството като Джаг Синг, президент на Techstars. За първи път на такова съревнование локален стартъп получава оптимален брой точки от журито, което демонстрира равнището на българската стартъп общественост в страната ни като цяло.

Победителят Colibra продължава към финала на надпреварата в Сан Франциско с награден фонд от 1 милион $. " За нас е огромна чест, че Colibra съумя да впечатли жури от подобен висок сан! Да бъдем определени за победител всред толкоз сериозна конкуренция е доказателство, че имаме голям късмет да прославим страната ни на идния край в Сан Франциско! Огромни благодарности на уредниците на Innowave Summit, които за следващ път демонстрираха, че в България може да се провеждат конференции от международен сан. " - показа Калоян Георгиев, Изпълнителен Директор и Съосновател на Colibra. По време на Innowave Summit 2019 се организира и финалът на състезанието 1 minute Varna, което даде опция на интернационалните гости на събитието да видят и оценят морската столица през очите на изобретателните режисьори. Първото място в надпреварата завоюва Александър Чобанов с неговото видео, показващо Варна през очите на влюбена двойка. Освен главните лектори, на сцената на Innowave Summit 2019 се качиха още Иван Портних, Стоян Пасев – Областен шеф на Варна, Минко Христо - Директор на Двореца на културата и спорта и други почетни посетители, а церемонията през първия ден откри Димитър Василев, основен уредник на събитието. Над 60 деца и техните родители от Фондацията на Димитър Бербатов разговаряха с част от лекторите за развиването на цифровите медии и за специалностите на бъдещето. Innowave Summit 2019 за пета поредна година трансформира морската ни столица в център на хрумвания, нововъведения, високи технологии и бизнес партньорства, със поръчка за идни интернационални издания. “Innowave Summit e повече от иновационно събитие! Движението Innowave е да свързва нововъведенията, младежите бизнесмени и образованието. Събитието е израз и на това, че Варна има голям капацитет да продължи да се развива като център за нововъведения в България “ – показа Мария Габриел в формалното си видео- послание на откриването на събитието и показа огромната вест, че е в ход планът за създаване на първото в централна и източна Европа стартъп село в Челопеч.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР