За пета поредна година Базар на професиите ще запознае деца

...
За пета поредна година Базар на професиите ще запознае деца
Коментари Харесай

"Базар на професиите" отново ще срещне децата в бъдещата им работа

За пета поредна година " Базар на специалностите " ще запознае деца и младежи със експерти от най-различни области, които ще им показват своите специалности. Инициативата, осъществена от Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации, подкрепя ранното кариерното насочване и предизвиква съзнателния избор на специалност. Тя ще събере деца на възраст 8-16 години на 22 и 23 ноември в " София Тех Парк ", входът ще е свободен.

Професионалисти от над 20 компании и над 40 лектори ще опишат на децата по какъв начин минава един техен работен ден, какъв е пътят до мечтаната специалност и за какво трудът им е скъп за oбществото.

" Изборът на специалност е значим и би трябвало да бъде изработен осведомено и отговорно. Базарът е чудесна опция деца и родители да се срещнат с доста експерти от разнообразни области. Колкото и контакти и благоприятни условия да има всеки от нас, непостижима задача за всеки родител е да обезпечи освен такова многообразие, само че и хора, които са се подготвили особено, с цел да показват специалностите си по забавен и понятен метод ", разяснява Огнян Траянов, ръководител на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации. " Чест прави на експертите и компаниите, които се включват и влагат своето време за подготовка и присъединяване, тъй като това е инвестиция, която ще се възвърне след доста време и не непосредствено към тях ", добавя той.

В програмата в петък, 22 ноември, ще вземат присъединяване проведени учебни групи, които могат да се записват до запълване на местата тук. А в събота, 23 ноември, събитието ще е отворено за всички деца и младежи, които имат предпочитание да схванат тайните на другите специалности, както и за техните родители и близки.

" Детски Дневник " е измежду медийните сътрудници на " Базар на специалностите ", който е част от програмата " Гордея се с труда на моите родители " на Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации. Започнала преди 7 години, досега над 5200 деца са опознали работното място на своите родители, научили са с какво те са потребни на обществото и са оценили труда им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР