За пет седмици 602 чужди компании са написали писма за

...
За пет седмици 602 чужди компании са написали писма за
Коментари Харесай

Производител на електромобили с интерес да инвестира 140 млн. евро у нас

За пет седмици 602 непознати компании са написали писма за планове за вложения. Това заяви служебният министър на стопанската система Кирил Петков на брифинг в министерството във връзка резултатите от съревнованието на икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси на България в целия свят.

" Това не са общи думи, а действителни планове за вложения ", посочи министърът.

Министър Петков уточни, че 129 са писмата за директни планове за вложения и износ, 218 са тези за интерес, до момента в който писмата за съдействие са 255. Той добави, че не е имало едно комерсиално посланичество без писмо за желание за вложения.

" След като имаме толкоз доста компании, посочили действително предпочитание да дойдат в България да влагат, идната част от таза задача е да ги осъществяваме. Част от тях най-малко да станат материални, действителни вложения ", сподели Петков, представен от Българска телеграфна агенция.

Министърът изрази вяра още в събота да може да бъде оповестена една от тези 602 компании като директна инвестиция в България. Той посочи, че компанията е европейска и има желание да влага в България към 140 млн. евро. Тя работи в областта на новото потомство електрически коли.

Петков посочи, че не става дума единствено за сглобяване и асемблиране на коли.

" Надявам се, в случай че в събота успеем да подпишем този меморандум, да имаме две от тези коли паркирани пред министерството ", добави министърът, който още в неделя заяви, че страната ни е на път да притегли инвестиция в региона на електрическите автомобили.

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР