За периода януари - юни белгийският депозитар Euroclear е реализирал

...
За периода януари - юни белгийският депозитар Euroclear е реализирал
Коментари Харесай

В Европа изчислиха доходите от замразените активи на Русия

За интервала януари - юни белгийският депозитар Euroclear е осъществил облага от блокираните от глобите съветски активи от порядъка на 1,7 милиарда евро (почти два милиарда долара), оповестиха от компанията.

Печалбата е получена под формата на купонни заплащания и от погасяване на отговорности към компании, които са се оказали преди глобите против Русия. Тези средства са зачислени в салдото на Euroclear Bank. " Към края на юни 2023 година салдото на Euroclear Bank се е нараснал с 47 милиарда евро на годишна база до общо 150 милиарда евро ", означават анализаторите на компанията.

В резултат на потреблението на средствата от съветските активи оперативната облага на Euroclear се е нараснала съвсем три пъти по отношение на първата половина на 2022 година: от 998 милиона на 3,1 милиарда евро.

В листата с аргументите за растежа на облагата на депозитаря, неговите представители включват също по този начин диверсификацията на модела на работа, повишението на лихвените проценти в Европа (след повишението на лихвените...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР