За периода януари-септември 2017 г. визитите на чужди туристи с

...
За периода януари-септември 2017 г. визитите на чужди туристи с
Коментари Харесай

Над 47 000 туристи са посетили България с цел лечение

За интервала януари-септември 2017 година визитите на непознати туристи за лекуване са били към 26 300. За цялата 2016 година визитите с тази цел са били над 47 500. Това сподели зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, съобщи БГНЕС.

Георгиева уточни, че една доста основна и евентуално мощна за развиването на туризма област към момента е неразработена. Зам.-министърът напомни, че през интервала януари-септември 2017 година у нас са били осъществени към 7,5 млн. визити на задгранични туристи, което е близо 8% растеж по отношение на 2016 година същия интервал. „ В същото време за този интервал визитите на непознати туристи за лекуване, което е единствено част от медицинския туризъм са били едвам към 26 300. За цялата 2016 година визитите с тази цел са били над 47 500, което свидетелства за към момента неизползван капацитет в разнообразни здравни направления”, призна тя.

„ Считам, че имаме капацитет за развиване. Второ на тези числа би трябвало да гледаме като на някаква опорна точка, по отношение на която да организираме маркетинга и рекламата си. Не единствено ние като Министерство на туризма, само че и здравните заведения, Министерство на здравеопазването”, изясни пред публицисти Георгиева и уточни, че цифрите споделят, че на този стадий са малко, само че има огромен капацитет за развиване. „ Ние изнесохме тези числа, с цел да кажем, че имаме доста по-голям капацитет за развиване и за това да привличаме хора, които идват с такава съответна цел в нашата страна”, сподели Георгиева.

„ Като Министерство на туризма сме уверени, че това е една от перспективните профилирани форми на туризма, която сполучливо може да добави всеобщите летния и зимния ваканционен туризъм. Една от задачите на нашето министерство е да наложи България като целогодишна туристическа дестинация, опция за това дават точно здравният и медицинският туризъм”, добави зам.-министърът.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР