За периода януари-май 2019 г. българският износ за Република Корея

...
За периода януари-май 2019 г. българският износ за Република Корея
Коментари Харесай

Износът за Южна Корея се увеличава с близо 25%

За интервала януари-май 2019 година българският експорт за Република Корея записва нарастване от близо 25%, по отношение на същия интервал на предходната година и доближава 54.8 млн. лева Това съобщи заместник-министърът на стопанската система по време на събитие проведено от Корейско-българската асоциация за другарство, на което участваха голям брой корейски вложители от разнообразни браншове.

Зам.-министър Борисов уточни, че едно от значимите посоки на съдействие с Република Корея е развиването на двустранния стокообмен. „ Тенденцията на повишаване на двустранната търговия продължава и през 2019 година, като за интервала януари-май 2019 година тя пораства с над 5% до 178 млн. лева “, съобщи Борисов.

В изявлението си той подчертава и върху вложенията като посочи, че страната ни е водач в района на Централна и Източна Европа във връзка с съчетанието от три съществени макроикономически индикатора: кредитен рейтинг, финансова непоклатимост и най-нисък държавен дълг като дял от Брутният вътрешен продукт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР