За периода от март до юни тази година в 26

...
За периода от март до юни тази година в 26
Коментари Харесай

Близо 170 000 смъртни случая повече от март до юни в Евросъюза

За интервала от март до юни тази година в 26 страни-членки на Европейския съюз са регистрирани близо 170 хиляди смъртни случая повече от междинната стойност за предходните четири години. Това заяви през днешния ден Евростат, съобщи ДПА.
По данни на статистическата работа на Европейски Съюз по време на първата вълна от в 26 страни-членки на Европейски Съюз, предоставящи статистически данни, са регистрирани 168 хиляди смъртни случая повече в съпоставяне със междинното за същия интервал през предишните четири години.
 Нови ограничавания след голям седмичен растеж на новите случаи на ковид в Европа Нови ограничавания след голям седмичен растеж на новите случаи на ковид в Европа
С 44% се е нараснал броят на случаите на COVID-19 в Европа за една седмица, предава БНР. Редица страни не престават със стягането на м...
" Тези данни включват всички смъртни случаи, без значение от аргументите им, само че могат да бъдат потребни при оценяване на директното и косвеното въздействие на пандемията от COVID-19 върху европейското население ", съобщи Евростат. Ирландия не е включен в статистиката, защото към момента не е изпратила данни на Евростат, сподели говорителката на европейската работа Ана-Мария Марола.
Първата страна, която бе наранена тежко от пандемията от ковид, бе Италия. След това пандемията удари и Испания. От статистиката на Евростат излиза наяве, че към 96 % от 168-те хиляди спомагателни смъртни случая за интервала от март до юни са били на хора на 70 и над 70 години, написа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР