За периода от 2012-а година, до края на 2019-а, държавата

...
За периода от 2012-а година, до края на 2019-а, държавата
Коментари Харесай

Твърдение: Държавата е оказвала пълен съпорт към лотарийните игри на Божков

За интервала от 2012-а година, до края на 2019-а, страната е върху частните лотарийни игри на Божков, макар трикратни одити, разкрили тежкото финансово положение на Българския състезателен тотализатор .
Ако през 2018 година личните капитали на сдружението са били в размер на малко над 1 милион лв., то идната година то към този момент е било " на минус.
хазарта " alt= " Горанов не носел отговорност за спазването на Закона за хазарта " class= " image wp-post-image no-display appear lazyload " dsrc= " https://i1.actualno.com/actualno_2013/upload/news/2020/02/28/0581449001582889082_1437810_144x110.webp " > Горанов не носел отговорност за спазването на Закона за хазарта
Законът за
хазарта не дава отговорности на министъра на финансите да следи за спазването на закона, както и други задължения по него. Т...
Скандалното разобличаване направи от парламентарната естрада депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев в процедура по реплики и дуплики със спортния министър Красен Кралев за положението на държавното дружество.
. Като загатна, че разграбването на тотото е почнало още през първия мандат на Бойко Борисов като министър председател през 2012 година, той подсети и за скандалния факт, че софтуерът на тотото е бил направен от компания, обвързвана с Божков за над 14 милиона лв.. И изиска страната да върне парите за него.
Загубите през 2017 година и 2018 година са били в размер от над 10 милиона лв., регистрира още социалистът, като цитира данни от Сметната палата. И съобщи, че досега повелята приходите на тотото да се употребяват за поддържането и основаването нови спортни обекти, не е изпълнена и на йота.
", добави някогашният вицепремиер от кабинета на Жан Виденов.
 Държавата си призна какъв брой беден дял от приходите на Тотото дава за спорт в учебно заведение Държавата си призна какъв брой беден дял от приходите на Тотото дава за спорт в учебно заведение
Колко тъкмо пари отиват от Спортния тотализатор за поддържане, ремонт, реорганизация и основаване на спортни обекти и уреди в държа...
Кралев обаче го отвърна с думите, че всички тези проблеми пред държавния
хазартен оператор се решили с поправките в Закона за хазарта от тази година. И разкри, че единствено досега приходите на тотото са скочили с 141%, спрямо предходната година. А през 2021 година се очаквало те да стигнат близо половин милиард лв., с което предприятието щяло да е на плюс, за пръв път от 2013-а насам.
Спортният министър обаче се въздържа от коментар на думите на Гечев, свързани с нелоялните практики, употребени от страната по отношение на бизнеса на Божков години наред . И единствено даде обещание от следващата година да стартира стремително строителство на физкултурни салони в цялата страна с приходите на тотото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР