За периода от 12 да 18 януари. регистрираната в РЗИ

...
За периода от 12 да 18 януари. регистрираната в РЗИ
Коментари Харесай

РЗИ - Варна: Няма грипна епидемия в града, проветрявайте по-често


За интервала от 12 да 18 януари. записаната в РЗИ - Варна остра заразна заболeваемост се движи в присъщите за сезона граници, оповестиха от пресцентъра на инспекцията в града, написа Moreto.net.

Регистрирани са 28 случая на чревни инфекции против 45 от миналата седмица, като през актуалните дни чревните инфекции са показани от: 23 ентероколита, 3 вирусни хепатита, 1 колиентерит и 1 ротавирусен ентерит.

От въздушно - капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 55 лица против 73 за миналата седмица, показани от: 45 случая на варицела и 10 -на скарлатина.

Регистрираните случаи с диагноза ОРЗ (остри респираторни заболявания) са 581 заболели против 489 за миналата седмица /по данни, предоставени ни от сентинелните практики/. С диагноза Грип в Инфекциозна клиника на МБАЛ „ Св. Марина ” са постъпили за лекуване 17 лица. С затруднения от ОРЗ са 41 лица – 26 бронхита и 15 пневмонии.

Във връзка с напредък на общата заболяемост от ОРЗ и Грип /през интервала 15 - 18 януари се организира първото съвещание на Областната оперативна комисия за управление, съгласуваност и надзор на битката с грип и ОРЗ. От показания разбор на

интензитета на разпространяване на заболяемостта, е видно, висока активност на заболяемост във възрастовата група 5-14 год. В тази връзка комисията взе следните решения:

Стриктно да се организира утринно здравно наблюдаване за недопускане на болни деца в детските заведения.  

Да се съблюдава непоколебим противоепидемичен режим. 

Да се заобикаля събиране на групи и осъществяване на общи мероприятия в детските заведения. Често проветряване.

Ежедневно да се следи броя на отсъстващите възпитаници от образователните заведения заради заболяване от грип и ОРЗ, които да се оповестяват в РЗИ Варна.

Областната оперативна комисия за управление, съгласуваност и надзор на битката с грип и ОРЗ има подготвеност за осъществяване на второ съвещание при утежняване на епидемиологичната конюнктура по повод заболяемостта от Грип и ОРЗ.

През миналата седмица има регистриран един случай на Лаймска борелиоза. С бързи вести няма обявени лица, ухапани от кърлеж.

В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали общо 60 лица.

Проведени са 23 имунизации. С ваксина срещу жълта тресчица е обхванато 1 лице. В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 13 лица. Извършени са 34 епидемиологични изследвания на заболели с остри заразни заболявания (ОЗБ).

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР