За периода от 1 януари до 29 февруари приходите от

...
За периода от 1 януари до 29 февруари приходите от
Коментари Харесай

Шефът на АПИ в Плевен: Тол системата дисциплинира

„ За интервала от 1 януари до 29 февруари приходите от винетни такси са с 20 % повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година – при същия режим на таксуване. Тол системата в действителност дисциплинира. Ние чакаме с нейното въвеждане и развиване да бъде реализирано едно по-добро финансиране на бранша и по-справедливо систематизиране на отговорността сред всички в този развой. С въвеждането на тази система е ясно, че всеки става еднакъв пред закона “. Това съобщи шефът на АПИ Георги Терзийски през днешния ден в Плевен.
Той се срещна с общински кметове от района и с кметове на селата, чиито поданици стачкуват с искане да бъдат освободени от винетни такси пътищата, които ги свързват с регионалния град.
„ Присъствието ми на тази среща показва готовността на Агенцията да се съобрази с публичния интерес и с желанието на общините да освободят сектори от републиканската пътна мрежа. Но при изискване, че те вземат участие във финансирането на поддръжката на тези пътни сектори. Пред кметовете и кметските наместници от Плевенска област още веднъж заявих подготвеност всяко едно искане да бъде прегледано и при осъществяване на нужните условия да бъдат изпълнени процедурите по изваждане на пътните сектори от листата на секторите за таксуване “, сподели още Георги Терзийски.
„ По груби сметки, с цел да може да поддържа желаните от жителите на тези села пътни прави, Община Плевен би трябвало да отдели близо 200 000 лева Няма от кое място да ги извадим. Освен това, общината има 24 обитаеми места, а единствено най-близките до Плевен няма да заплащат винетки. По същия метод и останалите могат да изискат да са без винетки. Дълбоко незаслужено е да решиш частния проблем на едни хора за сметка на всички останали, които заплащат налози. Няма да внеса в Общинския съвет такова предложение “, сподели плевенският кмет Георг Спартански.
По време на срещата регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров съобщи, че няколко пъти е разяснявал на хората, които заграждаха пътищата, какъв е механизмът, по който може да се реши това, което те желаят. Той предизвести:
„ Тези митинги не бяха позволени и регламентирани. Досега бяхме толерантни към тях, само че законите в страната би трябвало да се съблюдават. Прокуратурата е сезирана и ще се вземат съответни ограничения, с цел да не се позволяват повече такива нарушавания. Ще упорствам и за по-активна интервенция на полицията. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР