За периода на съществуването на контролните пунктове полицейските служители са проверили 62

...
За периода на съществуването на
контролните пунктове полицейските
служители са проверили 62
Коментари Харесай

Работата на полицейските екипи по контрол на спазването на противоепидемичните мерки продължава

За интервала на съществуването на контролните пунктове полицейските служители са ревизирали 62 940 заявления, подадени от жители при преминаването им на входовете на регионалните градове

Задълженията на Министерство на вътрешните работи по реализиране на контрола за съблюдаване на противоепидемичните ограничения и неразпространение на Ковид-19, въведени от министъра на здравеопазването остават, съобщи комисар Веселин Младенов, началник на отдел „ Охранителна полиция “ в Групово дело „ Национална полиция “ по повод премахването на временните контролно-пропускателни пунктове от 0:00 часа на 6 май. Той напомни, че те бяха обособени на входовете и изходите на областните градове след заповед на министъра на опазването на здравето на 21 март и посочи, че поради влошена епидемична обстановка построените в ямболския квартал „ Нов път “ пунктове остават.

За интервала на съществуването на временните контролно-пропусквателен пункт са върнати 230 908 лица и са извършени инспекции на 62 940 заявления. Установено е, че 3795 души са се представили като работещи, а не са имали трудови контракти, а 528 от тях са били регистрирани като безработни. Установени са и 22 случая на груби нарушения на противоепидемичните мерки и по всички тях за формирани досъдебни производства, които са докладвани на съответните прокуратури. От момента на въвеждане на изключителното състояние са съставени 21 215 акта за установени нарушения за неспазване на противоепидемичните ограничения, като 16 305 от тях са за неносене на маски, сочат обобщените данни на ГДНП.

Друг значим аспект от работата на полицейските екипи от началото на кризата е контролът върху лицата, на които е наложена карантина, посочи комисар Младенов. Тази мярка е била наложена на общо 107 466 души, като в момента броят на хората, които са под карантина е 19 867. За неспазване на карантина са образувани 1232 досъдебни производства, като 39 от тях към този момент са завършени с осъдителни присъди.

От въвеждането на извънредното положение на 13 март доникъде на миналия месец се следи понижение на трафика по пътищата на страната с към 60%, обобщи началникът на отдел „ Пътна полиция “ комисар Звезделин Колев. Идните дни се очаква усилване на потока и екипите на Пътна полиция са в подготвеност при необходимост да подкрепят придвижването. „ С приоритет ще бъдат водачите с рисково поведение – тези, които извършват неправилни маневри и недопускане на управление на моторни транспортни средства от неправоспособни водачи “, съобщи Колев. Той добави, че са предвидени допълнителни екипи, които ще наблюдават за недопускане на ръководство от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества. Освен това ще се ускори и контролът на скоростта както през светлата, по този начин и през тъмната част на денонощието. Комисар Колев подсети, че от 30 април до 13 май е в ход специализирана полицейска интервенция за надзор на водачите на двуколесни МПС. При тях акцентът е надзор на регистрацията и използването на обезопасителни средства.

Само за интервала на краткотрайните контролно-пропусквателен пункт са наложени 600 санкции на водачи за нарушения на Закона за придвижване по пътищата, като 22 от тях са за приложимост на алкохол под 1,2 промила, други 54 са били за алкохол над 1,2 и 15 водачи са осъдени за шофиране след приложимост на наркотични вещества.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР