За периода на пандемията борсовите цени на петрол за намалели

...
За периода на пандемията борсовите цени на петрол за намалели
Коментари Харесай

Горанов: Държавните бензиностанции ще са достъпни за по-малките населени места и ще предоставят по-добра цена

За интервала на пандемията борсовите цени на нефт за намалели фрапантно. Същевременно в същия интервал при търговията на дребно огромните вериги поддържат цена на дизела приблизително с към 30 ст. над междинната цена и към 55 ст. от цената в складовете. При бензина статистиката за цената е сходна. Това съобщи на брифинг министърът на финансите Владислав Горанов по отношение на построяването на държавни бензиностанции.

Според него жителите на София могат да видят разлика от 50-60 стотинки в бензиностанциите в другите квартали на столицата.

" Не е загадка, че тематиката с цената на горивата на дребно е коментирана с години. В поддръжка на тази констатация мога да ви напомня, че са се провеждали и доста митинги. Многократно е сезирана комисията за финансов контрол, неведнъж са осъществявани разбори, от които сме получавали данни, че конкуренцията работи. В интервал на рецесия все по-остро се забялзват някои диспропорции, които нямат обективно пояснение ", съобщи Горанов.

" Изменение и допълнение на Закона за държавните запаси и военновременните ресурси може да бъде систематизирано по следния метод. Тези хранилища са благосъстоятелност на 6 стопански субекти ", изясни министърът. Така се е породила концепцията Държавния запас да се трансферира на отговорността на държавната компания. Тя ще може и да оперира вместимостите, с които Резервът разполага.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР