За периода 10 януари – 10 декември 2018 година КАТ

...
За периода 10 януари – 10 декември 2018 година КАТ
Коментари Харесай

КАТ не са хванали и един замърсяващ камион или кола на дизел в София

За интервала 10 януари – 10 декември 2018 година КАТ са ревизирали 3316 автомобила, от които поради превишаване на нездравословните излъчвания от придвижване са спрени 115 бензинови коли, само че няма нито една спряна на дизел. Друг подозрителен факт е, че уредите не са засекли и нито един товарен автомобил, който да надвишава равнищата на прахови частици. Това твърди партия " Волт " - групировката на някогашния народен представител от Реформаторския блок и някогашен ръководител на транспортната комисия в Народното събрание Настимир Ананиев в коментар за чистотата на въздуха в София.
Партията на Ананиев повдига въпроса поради газанализаторите, с които КАТ би трябвало да се бори против замърсяването на въздуха от коли в София. В началото на предходната година от Министерство на вътрешните работи оповестиха публично мярката.
На база сегашните данни Ананиев пита дали КАТ въобще ревизира камионите. Интересен факт също е, че въпросните газанализатори са признати в употреба чак на 29 септември (бел. ред. - че ще се употребяват беше оповестено още на 4 януари, 2018 година). От формалните документи разбираме, че са били нужни повече от 9 месеца, с цел да влязат в действителна употреба, споделят от " Волт ". И задават въпроса - за какво и къде са били тези анализатори 9 месеца?
" Надали някой ще поеме отговорност за мимикрията на решение, което се употребява единствено за ПР цели. Категорични сме, че министърът на околната среда и водите Нено Димов би трябвало да каже и дали след сходни данни ще има дарения и на други газанализатори към районните дирекции на КАТ в цялата страната, както беше декларирано ", приключват от " Волт ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР