За първото полугодие, за което има окончателни данни на БНБ,

...
За първото полугодие, за което има окончателни данни на БНБ,
Коментари Харесай

Туризмът генерира 13% от брутния ни вътрешен продукт

За първото полугодие, за което има дефинитивни данни на Българска народна банка, приходите от интернационален туризъм са над два милиарда лв.. Заетите в бранша също се усилват

13% от брутния вътрешен артикул на страната се генерира от туристическата промишленост, заяви зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева. По думите ѝ, тази година ще има рекорден брой задгранични туристи, посетили страната ни.

Интерес има към всички типове туризъм в България, само че с помощта на ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз, броят на задграничните туристи се е нараснал доста, съобщи зам.-министър Ирена Георгиева.

" За първите осем месеца на 2018 година близо 7 милиона задгранични туристи избраха България като туристическа дестинация, което е близо 6% растеж по отношение на същия интервал на 2017 година ", уточни тя.

За първото полугодие, за което има дефинитивни данни на Българска народна банка, приходите от интернационален туризъм са над два милиарда лв.. Заетите в бранша също се усилват.

" Всеки един от тези 169 хиляди и 500 индивида - неговият труд има значение за понижаване на младежката безработица във водещите стопански браншове, има значение и за качеството на туристическия артикул ", съобщи още Георгиева. /econ.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР