"За Първото българско царство: Отшелникът" е най-новото заглавие в афиша

...
"За Първото българско царство: Отшелникът" е най-новото заглавие в афиша
Коментари Харесай

Габровският театър с трилогия за българската история

"За Първото българско царство: Отшелникът " е най-новото заглавие в афиша на Габровския трагичен спектакъл "Рачо Стоянов ". Постановката е на Петринел Гочев, който е и създател на текста дружно с Анна Петрова.
"Този интервал от българската история е много далечен от нас, историите от това време звучат малко като митове, а в действителност има много материали и това, което ни изненада, до момента в който работихме, беше, че хората са живели като в този момент, "на съществено ", не виждам доста огромна разлика сред настоящето живеене в обществото и тогавашното. В спектакъла приказваме за Първото българско царство, няма по какъв начин да няма "българщина ", колкото и да звучи иронично през днешния ден. Говорим за индивида, който е българин, също по този начин за българина, който е човек ".
От началото на този креативен сезон Гочев е щатен режисьор в Габровския спектакъл и замисълът е това зрелище да бъде първото от трилогия, която да обхване и идващите интервали от българската история през вековете.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР