За първите пет месеца на 2019 г. търговският оборот с

За първите пет месеца на 2019 г. търговският оборот с ...

137.3 млн. щ.д.е търговският ни оборот с Индонезия за първите пет месеца на 2019 г.За първите пет месеца на 2019 г. търговският оборот с Индонезия е на стойност 137.3 млн. щ.д., отчитайки увеличение от близо 300% спрямо същия период на 2018 г. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в речта си при откриването на българо – индонезийски бизнес форум в София.Форумът е организиран от БТТП и в него участие взеха близо 50 представители на бизнеса от двете страни, от които 14 индонезийски компании.На Форума беше подписано и споразумение за сътрудничество между двете търговско-промишлени палати, съобщи пресцентърът на Министерство на икономиката.

Преди да открият събитието икономическият министър се срещна с министъра на външните работи на Индонезия Рътно Марсуди, която е на официална визита в България. Двамата обсъдиха активизирането на търговско-икономическите отношения между двете страни, както и възможностите пред бизнеса.

Министър Караниколов посочи, че страната ни има потенциал да привлече индонезийски инвестиции и да предостави благоприятни възможности за дейности в редица области като информационни и комуникационни технологии, електроника и електротехника, машиностроене, авточасти, високотехнологични промишлени производства и услуги, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, транспортна и логистична инфраструктура и туризъм.

По думите му индонезийският пазар е пазарът на най-голямата икономика в Югоизточна Азия с над 250 милиона потребители и посещението в България на бизнес мисията от Индонезия е отлична възможност да се представят предимствата и качествата на производствата от двете страни.

 

Източник: 3e-news.net