За първите пет месеца на 2019 г. търговският оборот с

...
За първите пет месеца на 2019 г. търговският оборот с
Коментари Харесай

137.3 млн. щ.д.е търговският ни оборот с Индонезия за първите пет месеца на 2019 г


За първите пет месеца на 2019 година комерсиалният оборот с Индонезия е на стойност 137.3 млн. щ.д., отчитайки нарастване от близо 300% по отношение на същия интервал на 2018 година Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов в речта си при откриването на българо – индонезийски бизнес конгрес в София.Форумът е проведен от БТТП и в него присъединяване взеха близо 50 представители на бизнеса от двете страни, от които 14 индонезийски компании.На Форума беше подписано и съглашение за съдействие сред двете търговско-промишлени покои, заяви пресцентърът на Министерство на стопанската система.

Преди да открият събитието икономическият министър се срещна с министъра на външните работи на Индонезия Рътно Марсуди, която е на публична аудиенция в България. Двамата разискаха активизирането на търговско-икономическите връзки сред двете страни, както и опциите пред бизнеса.

Министър Караниколов уточни, че страната ни има капацитет да притегли индонезийски вложения и да даде удобни благоприятни условия за действия в редица области като осведомителни и информационни технологии, електроника и електротехника, машиностроене, авточасти, високотехнологични промишлени производства и услуги, селско стопанство и хранително-вкусова индустрия, транспортна и логистична инфраструктура и туризъм.

По думите му индонезийският пазар е пазарът на най-голямата стопанска система в Югоизточна Азия с над 250 милиона консуматори и визитата в България на бизнес задачата от Индонезия е отлична опция да се показват преимуществата и качествата на производствата от двете страни.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР