За първите единадесет месеца на 2017 г. износът на вина

...
За първите единадесет месеца на 2017 г. износът на вина
Коментари Харесай

С 6% повече вина сме изнесли през 2017 г.

За първите единадесет месеца на 2017 година износът на виновност бележи растеж от 6% по отношение на същия интервал на 2016 година и е в размер на над 31 млн. евро.Това съобщи заместител – министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, който откри Ден на отворените порти в Националния институт за проучване на вино и спиртни питиета /НИИВСН/. Заместник- министър Борисов посочи, че страната ни е с дългогодишни обичаи във винопроизводството и създава извънредно качествени и конкурентни виновност на международния пазар.

На събитието по случай Деня на лозаря и винаря, в наличието на посетители и специалисти от сектора, бе показан най-новият план на НИИВСН - профилираната онлайн платформа VinoLab за работа с изпитвателната лаборатория. Това е интерактивна опция за достъп на потребителите при избора и подаването на поръчки за изпитване, както и до получените резултати от направените в лабораторията разбори, като във всеки един миг те могат да получат съвещания за възстановяване на своята продукция. Системата основава потребителски профил, съхраняващ резултатите от изпитването, които съставляват скъпа база данни с опция за осъществяване на научни проучвания във връзка с другите реколти, както и да се вършат сравнителни разбори.

В модерната акредитирана лаборатория, оборудвана съгласно най-новите международни стандарти, се правят близо 120 типа разбори на вино, етилов алкохол, екстракт, спиртни питиета, оцет, кисел артикул и други Специални оферти има за образование на лабораторни екипи, експертни оценки, разбори и други

НИИВСН ЕООД е правоприемник на Института по винарство, основан през 1952 година През своята 65-годишна история той играе значима роля в развиването на българската винарска индустрия. Институтът е пионер в потреблението на нови технологии в лозаро-винарската индустрия. С дълга традиция в региона на нововъведенията, през днешния ден той продължава да влага в нови техники и способи на проучване в сходство с най-новите международни трендове.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР