За първите четири месеца на 2019 г. са регистрирани 343

...
За първите четири месеца на 2019 г. са регистрирани 343
Коментари Харесай

Министър Маринов Ни Потресе Преди 2 Мин: Ало Измамници Откраднаха Шокиращите 23 Милиона Лева!

За първите четири месеца на 2019 година са регистрирани 343 телефонни измами, по отношение на 404 през 2018 година Като вредите са за над 2,5 млн. лева

От трибуната на Народно събрание министър Маринов предизвести хората да не се доверяват на непознати лица, да не дават пари на непознати, без значение под каква форма и претекст.

Министърът изясни, че измамниците се разделят на няколко категории- въртачи, контрольори и мулета и добави, че измамниците мигрират най-вече в прилежаща Румъния и употребяват СИМ- карти на непознати мобилни оператори, както и липсва физически контакт сред жертвата, мулето и причинител.

Министърът уточни още, че Министерство на вътрешните работи и спецпрокуратурата са построили екип, който е стигнал до най-високите етажи на проведената незаконна група.

" Министерство на вътрешните работи насочва напъните си освен към най-ниското равнище - мулетата, само че и към доказване на проведена незаконна активност ", разясни Маринов. Той даде за образец арестуваната група на 18 април на територията на България и Румъния. Нейният водач Борислав Димитров-Бобито е считан за главатар на ало мафията у нас.

Вътрешният министър уточни още, че с цел да се борят ало измамите, е необходим мултидисциплинарен метод. Именно по тази причина Министерство на вътрешните работи си сътрудничи добре с банките и мобилните оператори.

Той изясни, че по предложение на Министерство на вътрешните работи един от мобилните оператори даже въвел всекидневен ексклузивен мониторинг за нехарактерен трафик, който да ги стопира. В разследване на подхванатите ограничения извършените телефонни диалози за машинация от 81 хиляди през февруари са паднали на 18 хиляди през март, а през април са сведени до 1581. Набелязани са и са прилагани идентични ограничения и с другите два телекома.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР