За първите 9 месеца на годината от "Пътна полиция" са

...
За първите 9 месеца на годината от "Пътна полиция" са
Коментари Харесай

Над 6000 неправоспособни водачи зад волана за първите 9 месеца на 2019 г.

За първите 9 месеца на годината от "Пътна полиция " са открили над 6 000 водачи без книжки по пътищата на страната. Често нарушаване е и даването на автомобил на хора, които нямат право да карат. На този декор данните демонстрират, че от началото на годината ранените на пътя са над 6000, а починалите малко над 450.

От ''Пътна полиция'' признават, че не са един или два случаите, при които коли се дават умишлено на неправоспособни водачи. За сходно нарушаване регистрацията на транспортното средство се приключва от половин до една година. След това това притежателят би трябвало да изкара нови регистрационни номера. Освен това глобата е от 100 до 300 лв..

,,Повече от 800 са случаите, при които към този момент има издадено наказателно разпореждане, приказваме за 9-те месеца на тази година, то е влезнало в действие и към този момент текат процедури по възнаграждение на дължимите санкции или предаване на неточните длъжници към НАП'', съобщи контрольор Мария Ботева пред Българска национална телевизия.

По данни на Министерство на вътрешните работи от началота на годината общият брой на откритите неправоспособни водачи е над 6 000. Най-голям брой глобени има в София, Пловдив и Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР