За първите 4 месеца приходите към Столична община са намалели

За първите 4 месеца приходите към Столична община са намалели ...

Отлагат част от ремонтите в София за догодина.


За първите 4 месеца приходите към Столична община са намалели с 90 милиона лева. Кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че се отлага работата по различни обекти, но не се отказват от тях, предаде БНТ. Още по тематаМетрото ще стига до Симеоновския лифт, там – буферен паркинг?30 апр 2020 07:4225Ларгото в София продължава да се руши27 апр 2020 08:2815

В някои сфери разходите ще бъдат намалени с 2 милиона лева. През юли предстои да се направи втора актуализация на бюджета, след получаване на данните от полугодието.

Транспортът е най-потърпевш
. Фандъкова обясни, че най-важното е да се запази финансовата стабилност на общината, както и основните дейности и стратегическите обекти.

Някои от ремонтите ще бъдат отложени. Част от тях ще бъдат забавени, а други ще бъдат направени догодина. Очаква се кризата да продължи и през следващата година, предупреди кметът на столицата.

Тя беше категорична, че сега не е време да се увеличават данъците и таксите. Внимава се много с разходите на общината. Фандъкова е възложила на всички структури на общината да работят за привличане на допълнителен ресурс.

Синята и зелената зона
ще останат безплатни поне до Гергьовден, съобщи кметът.
По публикацията работи: Павел Гълъбов

Източник: dnes.bg