За първи случай на Африканска чума при дива свиня край

...
За първи случай на Африканска чума при дива свиня край
Коментари Харесай

Откриха Африканска чума при дива свиня в Силистренско

За първи случай на Африканска чума при дива свиня край Кайнарджа, обл. Силистра, оповестиха от Българската организация за сигурност на храните.

Мъртвото диво прасе е намерено директно до самата телена ограда на границата с Румъния, в която се е оплело при опит за прекосяване на територията на България.

Съоръжението е изпълнило защитните си функционалности, показват от БАБХ.

Изпитването на взетите проби е удостоверило съществуване на вируса на Африканска чума по свинете.

За надзор и очистване на болестта БАБХ ползва всички ограничения в сходство с настоящото законодателство. Животното е загробено, осъществена е стерилизация на мястото, прецизират оттова.

Ще се правят непрекъснати клинични прегледи за Африканска чума при домашни прасета и ще се вземат проби от всички умрели или показващи клинични признаци диви и домашни прасета като осъществяване на Програмата за профилактика и контрол на заболяването в България.

Към момента Африканска чума е установена в девет страни членки на Европейски Съюз: Белгия, Чехия, Полша, Естония, Латвия, Румъния, Унгария, Латвия, Румъния.

Мястото, където е открита мъртвата дива свиня, е наоколо до огнищата на Африканска чума в Румъния. Предстои в допълнение разширение на епизоотологичното изследване, както и посещаване на място на специалисти от Централното ръководство на БАБХ, се показва още в известието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР