За първи ранен полицай при налагане на противоепидимичните мерки съобщават

...
За първи ранен полицай при налагане на противоепидимичните мерки съобщават
Коментари Харесай

Първи ранен полицай при налагане на мерките

За първи ранен служител на реда при налагане на противоепидимичните ограничения оповестяват от прокуратурата. Става дума за случай в Девня, при който човек е оказал опозиция на служители на реда като е ранил единият в краката и е потрошил служебния автомобил.

На 29 март в късния следобяд Галин бил на улицата в Девня дружно със свои съграждани, описват от държавното обвиняване. Струпването на доста хора на едно място било видяно от полицейски чиновници, които изпълнявали отговорностите си по запазване на публичния ред в региона по отношение на ограниченията в изключителното състояние, наложени срещу разпространяването на COVID-19.  Служителите на реда спрели служебния автомобил и предизвестили групата да се разпръсне.

На устната заповед не се подчинил само Галин А. Започнал да насочва хули и обиди към полицейския екип от районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Девня, настояват още от прократурата. Човекът бил поканен бил да се легитимира. След като мъжът не направил това, полицейските чиновници му наредили да се качи в колата, с цел да бъде отведен в районното ръководство за изясняване на самоличността му. Галин отказал да се подчини, почнал да се съпротивлява и съумял да нарани в крайници единия от служителите на реда , както и да нанесе повреди на служебната кола, написа още държавното обвиняване в публично известие.

Повикано било подкрепление и Галин А. бил арестуван и отведен в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Девня. В рамките на полицейското задържане за период от 24 часа прокуратурата повдигнала две обвиняване на 39-годишния мъж и внесла искане в съда да му бъде взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. 

Мъжът е притеглен към наказателна отговорност от прокуратурата за безчинство при изискванията на рисков рецидив, съпроводено със опозиция против орган на властта, изпълняващ отговорности по запазване на публичния ред, и за нанесена телесна щета на полицейски чиновник при и във връзка осъществяване на службата му. Обвиняемият е осъждан 10 пъти за закононарушения срещу собствеността от 1999 година до 2014 г. 

За случай се оповестява и от Банско.  Там пък, в Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи гр. Банско, е постъпил сигнал за мъж в нетрезво положение, извършващ хулигански дейности. Той  откъснал задната регистрационна табела на лек автомобил, паркиран в региона на ул. „ България “ в града, и хвърлял камъни по прозорците на жилищна кооперация . Веднага на място са били изпратени полицейски чиновници, които открили лицето  – престъпно проявения Д.П., който същият ден навършил 24 години, споделя прокуратурата. Въпреки наложената карантина на територията на гр. Банско, въведена с наредбата на заповед на министъра на опазването на здравето от 17.03.2020 година, мъжът напуснал населяваното от него жилище. С дейностите си той нарушил противоепидемичните ограничения, подхванати против разпространяването на вируса Covid – 19.  Д. П. е бил арестуван и е притеглен в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение – нарушение на разпоредба , правила или ограничения, издадени срещу разпространението или появяването на заразителната болест по хората, осъществено по време на пандемия и изключително състояние.

В същото време Министерство на вътрешните работи разгласи, че отсрочва  планираното за 1 април тестване на системите за ранно предизвестие и обявяване при бедствия и повреди. Решението цели да не се основава в допълнение напрежение измежду жителите по време на изключителното състояние, изясняват от Министерство на вътрешните работи. Тренировъчно тестване ще бъде извършено, когато обстановката разрешава. Както постоянно, датата и часът ще бъдат обявени авансово, прибавят от вътрешното министерство. 

В момета по закон, всеки първи работен ден от месец април и месец октомври сирените се тестват. Тестове се провеждат в София, Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян и Враца, както и в обитаемоте места в 30-километровата зона към АЕЦ " Козлодуй ". Излъчват се националните сигнали за паника и завършек на паниката, които се съпътстват от гласова информация.
 
Тренировките се прави за инспекция на техническото положение на Националната система за ранно предизвестие и обявяване и за образование на популацията. 

Само преди дни управлението на пловдивската полиция предложи тази система да се употребява на национално равнище, с цел да се осведомят хората, че не би трябвало да излизат от домовете си без причина, както и да няма скупчвания.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР