За първи път японски премиер идва у нас. Министър-председателят Бойко

...
За първи път японски премиер идва у нас. Министър-председателят Бойко
Коментари Харесай

За първи път японски премиер идва в България


За първи път японски министър председател идва у нас. Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне на 14 януари с премиера на Япония Шиндзо Абе, който ще бъде на публично посещаване в България.

Това ще бъде първа аудиенция на японски министър-председател у нас, оповестиха от държавната пресслужба.

По време на срещата сред двете делегации ще бъде осведомена японската страна с целите на Българското председателство на Европейския съюз; както и търсене на съдействие по тези цели и готовността ни да работим за разширение на стратегическото партньорство Европейки съюз - Япония.

Сред тематиките на срещата са и задълбочаването на търговско-икономическото партньорство сред България и Япония, с акцент върху увеличението на българския експорт, както и опциите за привличането на японски вложения и технологии.

Шиндзо Абе ще бъде съпроводен и от огромна бизнес делегация, състояща се от представители на над 30 японски компании.

Във връзка с историческото посещаване на японския министър председател Шиндзо Абе в България, посолството на Япония в София е провело формален брифинг на представителя на Министерството на външните работи на Япония Норио Маруяма, на който той ще показа в детайли резултатите от срещата на двамата министър председатели.

Посолството на Япония в София открива особено за българските медии е открита краткотрайна директна телефонна линия, която ще бъде дейна на 14 и 15 януари.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore. /vesti.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР