За първи път във военния парад на 6 май в

...
За първи път във военния парад на 6 май в
Коментари Харесай

Армията на Македония се включва във военния парад на 6 май в София

За първи път във военния церемониал на 6 май в София ще взе участие и внушителен блок на Армията на Република Македония , оповестиха от Министерството на защитата.

Представителният полк от прилежаща Македония към този момент организира взаимна подготовка за парада в неделя наред с българските военнослужещи.

 Снимка 354518
Източник:

Участието на внушителен блок на Армията на Република Македония в парада в София във връзка 6 май е в символ на това какъв брой са значими положителните междусъседски връзки. Това съобщи министърът на защитата на Македония Радмила Шекеринска, която по-рано през днешния ден се срещна с министъра на защитата Красимир Каракачанов.

" Смятаме, че това е добра самодейност, по тази причина я поддържаме ", добави Шекеринска. От своя страна Каракачанов също дефинира това като знак за партньорство и съдействие.

 Каракачанов похвали Македония, че е най-близо до влизане в Европейски Съюз
Каракачанов похвали Македония, че е най-близо до влизане в Европейски Съюз

Срещата с македонския му сътрудник алегорична поради почитта към Гоце Делчев



По мотив отбелязването на 140-та годишнина от Освобождението на България от турско иго на 3 март тази година в парада на 6 май ще се вземат участие над 1 600 военнослужещи от Въоръжените сили на страната ни.

Военният церемониал ще стартира от 10 часа на площад " Княз Александър I " в София. На него ще бъдат показани 52 верижни и колесни бойни машини на Сухопътните и зенитно-ракетни войски, както и 14 вертолета и самолета на Военновъздушните сили.

 Снимка 354472
Източник:

По традиция парадът ще бъде открит от вертолет " Ми-17 " на Военновъздушните сили, носещ националния байрак на Република България. При осъществяването на Националния химн по време на парада ще бъдат изпълнени 20 артилерийски салюта. Във военния церемониал ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър с духовите оркестри на типовете въоръжени сили, както и знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената-светини и представителните блокове. След представителните блокове на парада ще преминат в разнообразни обединения самолети и вертолети, които са на въоръжение във вертолетната, транспортната, образователната, щурмовата и изтребителната българска военна авиация.

 Хеликоптери и бойни самолети упражняваха в небето на София
Хеликоптери и бойни самолети упражняваха в небето на София

На 6 май се чака да дефилират представителни роти от трите типа въоръжени сили

Междувременно подготовките за парада не престават.

От Министерство на вътрешните работи пък оповестиха, че по отношение на празниците и провеждането на всеобщи мероприятия на територията на страната ще бъде обезпечено засилено полицейско наличие.

Инспектор Дарин Димитров от отдел " Охранителна полиция " в Групово дело " Национална полиция " съобщи, че към този момент е в хода използването на ограничения, които да подсигуряват реда и спокойствието на жителите в празничните дни. По думите му на местата, където се чака всеобщо събиране на хора, е планувано засилено полицейско наличие и няма да се позволяват хора в очевидно нетрезво положение.

Димитров предизвести още, че на такива места ще бъде лимитиран и достъпът на жители с обемисти багажи , както и въоръжени лица.

По отношение на ограниченията за парада в София началникът на отдел " Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи комисар Борислав Муеров посочи, че на 5 май, събота, всички улици, които водят към президентството, ще бъдат тампонирани с механизирана техника, с цел да се подсигурява сигурността.

 Снимка 354460
Източник:

Освен военния церемониал в столицата ще се проведат и редица съпътстващи мероприятия. Поради тази причина са взети всички нужни ограничения и е основана организация за защита и запазване на публичния ред, подсигуряват от Министерство на вътрешните работи.

" На 5 май от 18 часа пред президентството се провежда музикално събитие на духовите оркестри, където ще бъдат построени контролно-пропускателни пунктове ", сподели още Муеров и добави, че на всички мероприятия ще има спомагателни екипи.

 Започват подготовките за военния церемониал на 6 май
Започват подготовките за военния церемониал на 6 май

Ще се извършват подготвителни полети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР