За първи път в своята кариера на ММА боец Благой

...
За първи път в своята кариера на ММА боец Благой
Коментари Харесай

Багата се бил заради бедни деца, тежък вирус не го спрял срещу бразилеца

За първи път в своята кариера на ММА войник Благой Иванов беше на път да откаже да се бие преди последния си мач против Кайо Аленкар. Причината бе тежък вирус, който повали международния първенец няколко дни преди галавечерта, разкрива chicago.bg. Единственото нещо, което го накара да продължи, беше благотоврителната самодейност на мача за събиране на средства за по-добро обучение на небогати деца от окръг Колумбия, в столицата Вашингтон. 

Два дни преди дуела, Багата беше с висока температура и почиваше в хотелската си стая. Чак в деня на срещата се почувства малко по-добре, като още веднъж бе единствено на чай и антибиотици. Въпреки това, той откри сили да излезе на кръга и да победи бразилския си конкурент със съдийско решение (29-28, 29-28, 29-27). И това не е всичко. След мача стана ясно, че два месеца преди битката той е упражнявал единствено лапи, тъй като е с травма на крайници, която не му разрешава да тича. Това изяснява и непривичното за него наднормено тегло.

От друга страна, неговият конкурент Аленкар е упражнявал няколко месеца в Американската ММА топ академия на цялостни обороти, с най-хубавите спаринг сътрудници. Видя се и от самия пердах, че бразилецът беше добре квалифициран и имаше своите шансове. В първия рунд Аленкар ритна непозволено българина в слабините. След мача се разбра, че бандажа на Багата се е счупил от мощния удар. Ако беше без него, едва ли щеше да може да продължи борбата. Бразилецът беше проучил добре нашия човек и през целия мач прилагаше тактичност да удря и да бяга. Това му донесе триумф до толкоз, че да изкара трите рунда по пет минути до края. Малко са съперниците на Благой Иванов, които не са падали под мощните му леви крушета. Във втория рунд единствено гонгът избави Аленкар от нокдаун. Тази победа е следващият пердах, в който Багата дава образец за висок дух и мощна воля. Припомняме ви, че преди време, българинът беше прободен с нож покрай сърцето и като по знамение оцеля, завърна се в клетката и стана международен първенец за наслада на всички. След тази победа, в актива си Багата към този момент има 16 победи и единствено една загуба.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР