За първи път в своята кариера Франческо Баная е лидер

...
За първи път в своята кариера Франческо Баная е лидер
Коментари Харесай

Sportal Motorsport: Ще издържи ли Баная на напрежението от битката за титлата в MotoGP?

За първи път в своята кариера Франческо Баная е водач в генералното класиране в MotoGP и е на единствено крачка от това да стане международен първенец в кралския клас. В новия епизод на Sportal Motorsport водещият Евгени Въков и специфичният посетител в студиото на Sportal.bg и Sportal TV Житомир Пенаков дискутират борбата за купата в MotoGP и дали въпреки всичко не е допустимо Баная да се поддаде на напрежението, което пък да разреши на Фабио Куартараро да отбрани своята купа от 2021 година.
5  Житомир Пенаков гостува в студиото на Sportal Motorsport
Естествено не бе подмината и конкуренцията за Гран При на Австралия в кралския клас, която бе извоювана от водача на Сузуки Алекс Ринс. За страдание това може да бъде и последната победа за Сузуки в MotoGP, най-малко на този стадий, защото японският производител ще се отдръпна от кралския клас в края на годината.

Във Формула 1 международната купа бе решена след съревнование в Япония, само че борбата сред Серхио Перес и Шарл Леклер за второто място в генералното класиране е надалеч от своето привършване. Преди Гран При на Съединени американски щати тази седмица Евгени Въков и Георги Иванов дискутират кой от двамата ще вземе превез в този двубой в Остин този уикенд. Освен това бе разискван и въпросът дали Макс Верстапен няма да помогне на своя съотборник Перес, откакто към този момент си подсигури купата.

И за финала погледнахме и към Световния рали шампионат, където купата също бе решена предварително, само че пък пилотският пъзел за сезон 2023 е надалеч от разпореждане си. Освободжаването на Оливър Солберг от страна на Хюндай бе много огромна изненада, само че какво ще е бъдещето на Ойт Танак, Себастиен Ожие, Крейг Брийн, Дани Сордо, Елфин Евънс и Есапека Лапи? Това са все въпроси, чиито отговори занапред ще биват давани.

Приятно гледане!

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Sportal.bg | Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР