За първи път в своята история САЩ след около десет

...
За първи път в своята история САЩ след около десет
Коментари Харесай

Пентагонът: Китай и Русия са съперници с ядрен потенциал

За първи път в своята история Съединени американски щати след към 10 години ще имат два противника с нуклеарен капацитет. Това съобщи ръководителят на Стратегическото командване (СТРАТКОМ) на американските въоръжени сили (ВС) адмирал Чарлз Ричард на видеоконференция, извършена от Асоциацията на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Института Мичъл, предава ТАСС.

По думите на Ричард, Китай е на последната фаза в процеса на основаване на нуклеарна триада. „ Китай се стреми да стане наш стратегически съперник на равни начала до края на десетилетието, “ сподели Ричард и добави, че вторият противник за Съединени американски щати в тази област е Русия. Според американския адмирал Китай надминава Съединени американски щати по скорост на разширение на общия боен капацитет, създаване на нови системи за надзор и предизвестие, както и възстановяване на боевата подготвеност, предава Фокус.

Освен това, говорейки за Русия, Ричард означи, че през последните 15 години Москва модернизира своите военни системи за командване и работи за възстановяване на успеваемостта на ученията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР