За първи път в своята история Републиканската партия на САЩ

...
За първи път в своята история Републиканската партия на САЩ
Коментари Харесай

Това се случва за първи път в историята на САЩ

За първи път в своята история Републиканската партия на Съединени американски щати има намерение да организира избирателен конгрес, плануван за 21-24 август в Шарлът, Северна Каролина при закрити врата, осведоми пресслужбата на Конгреса. Решението е стимулирано с пандемията от COVID-19.

Поради разпространяването на ковид броят на делегатите е понижен от 2550 на 336. В тези събития нормално участват десетки хиляди хора, в това число представители на американската и задграничната преса.

иналия месец президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че се е отдръпнал от събитията в Джаксънвил, Флорида, тъй като не е желал да даде неприятен образец на съгражданите си. В този град на 25-27 август трябваше да се организира втората част на републиканския конгрес, по време на която се очакваше тирада на президента.

Първата част, както е планувано, ще се организира в Шарлът, където партията публично ще дефинира собствен претендент за президент на изборите през ноември. Все още не е известно дали тази гала ще бъде излъчена. Преди това президентът приказва за проектите на републиканците да организират „ изяви в малкия екран и онлайн “, а речта му на конгреса се чака „ в друг формат “.

Конгресът на Демократическата партия в Милуоки, Уисконсин ще се организира на 17-20 август. Броят на упълномощените публицисти за него ще бъде понижен до най-малко. Президентските избори в Съединени американски щати са планувани за 3 ноември. Очаква се демократичният претендент за тях да бъде Джоузеф Байдън, от републиканците - Тръмп.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР